Gesloten Haard


Wat is een gesloten haard of inzethaard?

Een gesloten haard, of inzethaard, is een haard die in een bestaande open haard kan worden gezet. Ze komen in verschillende maten en capaciteiten. Gesloten haarden en kachels hebben tegenwoordig een zeer hoog rendement en een goede verbranding. Het hout wordt op deze manier zo efficiënt mogelijk verbrand.

Rendement en Verbranding

Gesloten haarden zijn goed geïsoleerd: door middel van vermiculiete achterwanden worden de rookgassen via een labyrint weggeleid. Alle gassen worden optimaal verbrand. Het resultaat? Niet alleen schone verbranding, maar ook optimaal genieten de vrijgekomen warmte!

Het verschil tussen een open haard en een gesloten haard

Het grootste verschil tussen de twee zit hem in het feit dat de gesloten versies voorzien zijn van een glazen raam of deur. U kunt zich afvragen of dat dan juist niet ten koste gaat van de warmte? Het tegendeel is echter waar, want doordat de haard is afgesloten stijgt juist de temperatuur in de verbrandingskamer.

Een kleine indicatie hoe groot het verschil is: een open haard haalt gemiddeld slechts 15% rendement, omdat deze veel warmte verliest door de schoorsteen. Een houthaard daarentegen haalt gemiddeld tussen de 60 en 80% rendement. Ook qua uitstoot zitten er grote verschillen in de cijfers: de open haard heeft een 15 maal hogere CO-uitstoot, en een 50 maal hogere fijnstof uitstoot dan de gesloten versie.

Meer informatie over gaskachels met Gesloten Verbranding »
Meer informatie over gaskachels met Open Verbranding »

Aanbiedingen van gesloten haarden

Bent u op zoek naar een gesloten haard of inzethaard? Meer informatie, advies en aanbiedingen vindt u op WoonWebsite.nl en bij onderstaande bedrijven. Ook handig is dat de aanbiedingen van gesloten haarden en inzethaarden vaak online te kopen zijn.Gerelateerde pagina's
- Houthaarden Ideeën Tips en Aanbiedingen
- Open Haard Informatie Advies en Aanbiedingen

Gesloten Haard | Inzethaard | Aanbiedingen | Advies | Informatie