Gietijzeren Radiator - Advies en Informatie

Wat is een gietijzeren radiator?

In vroeger tijden werden radiatoren vaker van gietijzer gemaakt. Het was vaak een zware radiator (gietijzer kan behoorlijk wat wegen) met soms vrij barokke versieringen. De gietijzeren radiator heeft een statig, stevig en robuust uiterlijk. Tegenwoordig kun je ook radiatoren kopen die niet van gietijzer zijn maar er wel op lijken. Daarnaast kun je bij de in oude bouwmaterialen gespecialiseerde handel op zoek naar een echte oude radiator van gietijzer.

Wat zijn de voordelen van een gietijzeren radiator?

Het beeld bestaat dat een radiator van gietijzer dit veel energie verbruikt en luidruchtig is, Dit beel klopt wel een beetje als het om oude gietijzeren radiatoren gaat. Echter, de moderne gietijzeren radiatoren van vandaag zijn milieuvriendelijk door de geleidelijke opwarming en, als deze goed is geïnstalleerd, zul je geen last meer hebben van ongewenste geluiden.

Een voordeel van een gietijzeren radiator is dat de lucht in huis wat vochtiger is. Dit kan erg prettig zijn voor mensen die last hebben van astma of een stofallergie. En daarnaast geeft een gietijzeren radiator continue warmte af en zal er niet opeens een verandering in de lucht ontstaan.


Gerelateerde Informatie:
- Ledenradiator - informatie en aanbiedingen »
- Designradiatoren - stijlvol en functioneel »

Trefwoorden: Gietijzeren Radiator | Advies | Informatie | Kopen | Nadelen | Voordelen | Tips
_________________________________________________________________________________________________