Hakselaar


Wat is een hakselaar?

Een hakselaar is een tuingereedschap dat snoeiafval verkleint. Grote, soms onhandelbare stukken tuinafval, zoals takken, struiken en kleinere boomstammen worden door een hakselaar vermalen. Het vermalen tuinafval kan zo weer gebruikt worden als een bodembedekker, goed worden gecomposteerd of gemakkelijker worden afgevoerd.

Een hakselaar is uitermate handig als u een composthoop heeft. Kleine houtsnippers verteren daar namelijk veel sneller dan grote stukken afval.


Hoe werkt een hakselaar?

Een hakselaar trekt het onhandelbare stuk vuil naar binnen en vermaalt het tot handzaam tuinafval. Dit komt vervolgens in een grote bak terecht, waardoor u het afval eenvoudig kunt verwijderen.

Een hakselaar kan op twee manieren werken: door middel van een wormwiel of via een freewals. Een freewals kneust het afval; een wormwiel vermaalt het. In beide gevallen wordt het afval grondig aangepakt.

Verschillende soorten hakselaars

Er bestaan verschillende soorten hakselaars. Zo heeft u bijvoorbeeld de keuze uit een hakselaar die op stroom werkt of een benzinemotor heeft. Elektrische hakselaars worden veelal om het huis gebruikt. Benzine aangedreven hakselaars daarentegen zijn praktischer op plaatsen waar geen elektriciteit is.

Gerelateerde Informatie
- Tuingereedschap Overzicht Informatie en Aanbiedingen »
- Hakselaars van Gardena »
- Boomverzorging Informatie Overzicht »

Hakselaar | Advies | Aanbiedingen | Gebruik | Informatie