Hoe kies je een matras voor kinderen en een logeerkamer?
Naarmate kinderen groeien, hebben ze meer slaap nodig dan volwassenen om gezonde botten, spieren en gewrichten te ontwikkelen. Bij de keuze van een matras voor baby's en kinderen moet echter rekening worden gehouden met een aantal veiligheidsoverwegingen.

Ook al lijkt het misschien contra-intuïtief, u hebt een stevige en beste matras van 2023nodig voor uw pasgeborenen en peuters. Als een matras te zacht is, kan het uiterst gevaarlijk zijn als de zuigeling te ver wegzakt, dus het gebruik van een stevige matras gedurende de eerste levensjaren van uw kind is essentieel. Matrassen voor kinderen moeten ook voldoen aan strenge veiligheidsvoorschriften, zoals de CPSC-normen in Nederland of de veiligheidsnormen in Nederland, dus controleer deze voor u koopt.

De matras van een kind of baby moet stevig in het kinderbedje of bedje passen. Het moet ook goed ventileren om het kind koel, droog en comfortabel te houden. Veel peuter- en baby matrassen zijn verkrijgbaar met afveegbare of verwijderbare hoezen of bovenpanelen die op hoge temperatuur kunnen worden gewassen om de ophoping van bacteriën tot een minimum te beperken.

Koop, net als bij bedden voor volwassenen, een wiegmatras van de hoogste kwaliteit die u zich kunt veroorloven om een goede kwaliteit en veiligheid te garanderen. Matt Sleeps biedt de Twiggy kindermatrassen aan waarop de kleintjes heerlijk kunnen slapen.

Hoe kiest u een matras voor de logeerkamer?

Gewoonlijk worden logeerbedden slechts af en toe gebruikt, zodat de matrasniet hetzelfde niveau van ondersteuning en comfort nodig heeft als uw eigen bed. Dit betekent echter niet dat u helemaal moet bezuinigen, want een echt goedkope matras gaat meestal niet lang mee en zal oncomfortabel zijn voor uw gasten.

Veel topmerken hebben betaalbare matrassen die geschikt zijn voor verschillende lichaamsgewichten en slaaphoudingen. De populaire aanpasbare matras van Matt bijvoorbeeld, is geschikt voor elke slaaphouding en heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. U kunt uw matras in de logeerkamer ook upgraden met een goede matras topper van Matt.

Hoe beïnvloedt uw slaapstijl uw matras keuze?

De slaaphouding - of u nu op uw rug, voorkant, zij of in combinatie slaapt - is een andere belangrijke factor bij het kiezen van een matras. Hier volgt een korte handleiding over welk type matras het beste werkt voor elke positie:

Rugslapers - Een gemiddelde hardheid helpt de wervelkolom uit te lijnen. Als u op uw rug slaapt, kunt u de hele nacht druk uitoefenen op uw wervelkolom. Hybride matrassen bieden een evenwichtige ondersteuning met lagen spiraal en schuim en zijn perfect voor wie met het gezicht omhoog slaapt.

Zijslapers - U hebt meer steun nodig bij de schouders en heupen, plus veel drukverlichting. Een middelzacht matras dat zich naar uw lichaam vormt is een goede optie en traagschuim is hier bijzonder comfortabel.


Buikslapers - Slapen op uw buik kan uw ruggengraat vaak uit balans brengen, dus u hebt een matras nodig dat uw heupen op gelijke hoogte houdt met uw schouders. Kies daarom een steviger matras, zoals een binnenvering of hybride met een ondersteunende bodem.


Combinatie slapers - Een matras met een gemiddelde stevigheid is ideaal als u de neiging hebt om tijdens het slapen van houding te veranderen. En omdat combinatie slapers zich gemakkelijk moeten kunnen verplaatsen, helpt een veerkrachtige latex of hybride matras u om van positie te veranderen, terwijl de beweging overdracht tot een minimum wordt beperkt, wat goed is als u een bed deelt.


Bijpassende informatie en advies
- Matrassen

________________________________________________________________________________________________