Hoe maak je van een zolderkamer een fijne kinderkamer?
Heeft je zoon of dochter behoefte aan een eigen kamer en is de zolder eigenlijk de enige ruimte waar nog een extra kinderkamer kan komen? Dan zorg je er met onderstaande tips voor dat een zolderkamer die op dit moment donker, klein en sfeerloos is de leukste kinderkamer wordt!

Meer licht en ruimte creëren

De eerste stap in het bereiken van de perfecte kinderkamer is het zorgen voor meer licht en ruimte op zolder. Een donkere zolder is ‘s nachts wel fijn, als je wilt slapen, maar overdag iets minder. Je krijgt meer licht binnen als je een dakraam of dakkapel laat plaatsen. Wil je naast licht ook meer uitzicht en ruimte? Dan is een dakkapel de oplossing. Een dakkapel biedt niet alleen de mogelijkheid om lekker naar buiten te kijken, maar zorgt ook letterlijk voor meer ruimte doordat het dak plaatselijk als het ware opgetild wordt. Na het plaatsen van de dakkapel met kunststof kozijnen van Jansma Burdaard of een andere specialist, ervaar je direct dat je er beter kunt staan, meer meubels kwijt kunt en gemakkelijker kunt lopen onder de schuine wand.

De meest praktische indeling

Nu de ruimte goed is, ga je nadenken over de meest praktische indeling. Uiteraard moet er een bed komen als je een slaapkamer op zolder wilt maken, maar je wilt ook kasten voor kleding en speelgoed. Is daar een logische plek voor of is het een idee om inbouwkasten te maken in de schuine wanden? En wat is een handige looproute? Gebruikt je kind al een bureau? Dan kan deze perfect onder de dakkapel staan.

Het leukste thema

Nu het leukste gedeelte: het thema bepalen! Want de juiste sfeer zorgt voor gezelligheid en geborgenheid. Ga je voor een stoer thema, zoals jungle, voetbal of galaxy? Of ga je voor een romantisch, lief thema zoals prinsessen, bosdieren of regenbogen? Na het kiezen van een thema kun je bijpassende kleuren bepalen en accessoires uitzoeken. Bedenk je wel dat hoe donkerder de kleuren, hoe kleiner de kamer lijkt.

Veiligheid

Tot slot een minstens zo belangrijk onderdeel: de veiligheid. Een kinderkamer moet veilig zijn. Zorg er daarom voor dat het trappengat afgeschermd wordt door bijvoorbeeld een traphekje als je kindje nog jong is. Denk ook aan isolatie, want het kan aardig warm of zelfs heet worden op zolder.

Met behulp van bovenstaande tips slaapt jouw kindje binnen de kortste keren op een heerlijke plek. Bekijk online nog meer informatie over kunststof dakkapellen en ga aan de slag!

Bijpassende tips en informatie
- Zolder

Afbeelding bovenzijde: J. Beales (Unsplash)

________________________________________________________________________________________________