Hoe verwerk je je televisie in je interieur?
Wanneer de televisie niet aanstaat, is het een groot donker vlak in de ruimte. Zeker wanneer hij tegen een lichte muur aanstaat, valt dit extra op en kan dit echt als een doorn in het oog voelen. We gaan je vertellen hoe je je televisie mooi in de kamer kunt verwerken om er een mooi geheel van te maken en hem minder te laten opvallen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan even verder.

Pak de muur aan

Door de muur achter de televisie aan te pakken, kun je het contrast al een stuk minder groot maken. Kies voor een mooi structuur behang of een opvallende print. Zo zal de saaie, kale muur achter de televisie er een stuk mooier uitzien. De aandacht wordt nu getrokken naar de mooie muur achter de televisie in plaats van het zwarte scherm in de kamer.

Kies voor een meubel

Om de televisie in de kamer minder te laten opvallen, kun je ook rondom de televisie een mooi meubel laten maken. Dit kun je zelf op maat laten maken of zelf samenstellen bij verschillende winkels. In dit meubel kun je de televisie neerzetten, maar ook tvbeugels zijn een goede oplossing. Zo kun je de televisie ook uit het meubel vouwen en hem in verschillende posities hangen zodat je altijd een goed zicht hebt. Als je geen ruimte hebt om een volledig meubel om je televisie heen te bouwen, is een hangend meubel onder de televisie ook een goed idee. In combinatie met een tv beugel creëer je een mooie, rustige en ruimtelijke inrichting. Zo zal de televisie zelf ook minder opvallen.

Fotolijstjes of kunst rondom

Door de muur om de televisie heen op te vullen met fotolijsten of mooie kunstprints, zal het contrast tussen de muur en de televisie minder groot worden. Zo zorg je er eigenlijk voor dat de televisie een onderdeel wordt van je gallery wall. Je kunt een rustige stijl creëren door dezelfde lijsten en kleurenprints te kiezen. Wil je toch iets meer variatie? Kies dan voor verschillende formaten lijsten. De platte televisies van tegenwoordig vallen bijna niet meer op tegen de muur aan. Sommige hebben zelfs een optie om in stand-bymodus verschillende kunst te tonen. Zo valt je televisie nog minder op. Nog een stapje verder? Maak zelf ook een mooie lijst op maat voor om je televisie heen!

Houten panelen

Wandpanelen winnen steeds meer populariteit. Het is de perfecte manier om rust in je interieur te verwerken met ook nog eens het gebruik van natuurlijke materialen. Mooie houten panelen op de muur zullen deze rust terugbrengen. Dit zal er ook voor zorgen dat je televisie minder opvalt in de ruimte en beter in je interieur verwerkt is. Sta jij op het punt om een televisie in je interieur te verwerken? Volg dan deze tips voor een geweldig resultaat!

Bijpassende tips en ideeën
- Ideeën, tips en trends

Foto bovenzijde: N. Saleh (Unsplash)

________________________________________________________________________________________________