Huis snel verkopen verkooptips Neutrale tuin inrichten


Zo helpt je tuin bij de verkoop van je huis

Ben jij van plan om je huis te verkopen? Je wil natuurlijk dat je huis snel verkoopt, zodat jij je kan gaan richten op je nieuwe woning. De binnenkant van je huis is heel belangrijk voor kijkers, maar de tuin wordt hierbij vaak vergeten. Hoe zorg je ervoor dat je tuin er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet voor kijkers? Je leest het in dit artikel.

Zorg voor een neutrale look

Hoe neutraler je tuin oogt, hoe makkelijker het is voor kijkers om hun eigen ideeën voor zich te zien. Veel potentiële kopers hebben niet de intentie om een hele nieuwe tuin aan te leggen en zien graag een tuin waar zij zich in de zomer zien zitten. Ruim daarom flink op in je tuin en zet dat wat in de schuur kan binnen. Heb je hele specifieke ornamenten in de tuin staan? Dan kan je ervoor kiezen om deze tijdelijk weg te halen.

Doe de standaard tuinklusjes met wat extra aandacht

Om je tuin een verzorgde indruk te laten geven aan kijkers, is het natuurlijk van belang dat je alle standaard onderhoudsklusjes hebt uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het gras maaien, het opvegen van losliggende blaadjes en takken en het verwijderen van onkruid. Dit doe je normaliter even snel op een zondagmiddag, maar probeer er nu wat meer tijd in te steken. Zo geef je de tuin net een verzorgder uiterlijk.Vergeet de gevel niet

Hoewel je gevel officieel niet bij je tuin hoort, is het wel een belangrijke factor in de tuin. Vanuit de tuin kijk je natuurlijk tegen de buitenkant van het huis aan. Controleer daarom bijvoorbeeld je kozijnen of de verflaag nog niet bladdert en of er geen houtrot is. Lap de buitenkant van de ramen, zodat je er goed doorheen kan kijken en controleer je gevel op eventuele beschadigingen en vuil. Is je gevel heel vies? Overweeg dan om gevelreiniging in te zetten om je huis er schoon en fris uit te laten zien.Maak je tuintegels schoon

De aanslag en het mos op je tegels zijn al maanden een doorn in het oog voor jou en dit is het moment om er wat aan te doen. Om je verzorgde tuin helemaal af te maken, zijn schone tegels een must. Ga aan de slag met speciale tegelreiniger en eventueel een hogedrukspuit als je tegels hiertegen bestand zijn. In no time zijn je tegels weer zo goed als nieuw en maakt jouw tuin een geweldige indruk bij je kijkers.

Huis snel verkopen verkooptips Neutrale tuin inrichten
________________________________________________________________________________________________