Huis Vliegtuigvleugel Dak 747 Wing House - Bijzonder Huis in Californie
Huis met Vliegtuigvleugel Dak 747 Wing House

Een bijzonder huis met als dak een vliegtuig vleugel van een boeing 747 is het 747 Wing House. Op een afgelegen plek in de bergen in de van Santa Monica met een prachtig uitzicht over de zee en de bergachtige omgeving, in de Amerikaanse staat Californie vind je dit bijzondere huis. Het 747 Wing House is ontworpen door de Amerikaanse architect David Randall Hertz die bekend is geworden door zijn voorkeur voor duurzame gebouwen. Het huis is gebouw op een afgelegen en moeilijk bereikbaar terrein aan Cotharin Road, Ventura County in het westelijk gedeelte van de bergen van Santa Monica.Een bijzonder huis met vliegtuigvleugel dak op een organische wijze in de omgeving past

De bedoeling was een huis te ontwerpen dat op een harmonische en natuurlijke wijze in de omgeving past. Daarbij moest rekening gehouden worden met de behoorlijk extreme klimatologische omstandigheden van de locatie en een vrij uitzicht verkregen worden richting de zee en de omliggende bergen. Tijdens de studie naar de mogelijke architectuur van het huis, ontwikkelde David Hertz het idee dat de vorm van een vliegtuigvleugel als dak veel van de uitdagingen zou kunnen oplossen. En hieruit ontstond het idee om echte vliegtuigvleugels te gebruiken voor de constructie van het dak.

Transport van de vliegtuigvleugels: een bijzondere uitdaging

Nadat voor zo'n 30.000 dollar een oude boeing 747 was gekocht, moesten de vliegtuigvleugels vervoerd worden naar de afgelegen locatie in de bergen. Gedeeltelijk werd dit gedaan over de weg waarbij de route voor een groot gedeelte moest worden afgezet. Maar het laatste deel van het traject was onmogelijk via de weg. Er moest gekozen worden om de vleugels met een grote transport naar de bergtop te transporteren. Een transport dat niet zonder risico was. Zouden de vleugels tijdens de vlucht zijn gaan draaien dan moet de helikopter ze laten neervallen om een crash te voorkomen. Gelukkig is dit allemaal goed gegaan.

747 Wing House. Een mooi uniek en bijzonder huis

Het bijzondere 747 Wing House was een behoorlijke uitdaging om voor elkaar te krijgen. De afgelegen locatie, de gekozen boeing 747 vliegtuigvleugels als dak en andere constructies zorgden er wel voor dat de bouwkosten behoorlijk hoger werden dan oorspronkelijk bedoeld. Echter het eind resultaat heeft een een uniek en bijzonder huis opgeleverd dat gebouwd is in drie lagen die op harmonische wijze vervloeien met het verloop berghelling en een prachtig uitzicht bieden op de zee en omgeving. De vliegtuigvleugels zorgen voor een optimale natuurlijke ventilatie en de ingenieuze plaatsing van de ramen zorgen voor veel natuurlijk licht.

Huis Vliegtuigvleugel 747 Wing House Informatie

- Naam: 747 Wing House
- Soort gebouw: woonhuis
- Locatie: Cotharin Road, Ventura County, Santa Monica Mountains, Californie
- Land: Verenigde Staten
- Architect: David Randall Hertz (Verenigde Staten, 1960)
- Opgeleverd: 2013

Meer Bijzondere Huizen en Informatie

- Bijzondere Huizen Overzicht


Foto's:
Foto 1: 747 Wing House Photo by Carson Leh (CC BY-SA 3.0)
Foto 2: Colombia Helicopters Operated Boeing CH-47 Chinook Carrying Wing (CC BY-SA 3.0)
Foto 3: Upper House During Sunset, Superfastjellyfish (CC BY-SA 3.0)


Zoekwoorden: Bijzonder Huis met Vliegtuigvleugel Dak 747 Wing House Architect David Rendal Hertz
________________________________________________________________________________________________