Inboedelverzekering Advies Uitleg Dekking Informatie
Wat is een inboedelverzekering? Waarvoor sluit je een inboedelverzekering af?

Een inboedelverzekering is een verzekering voor alle objecten die tot de particuliere huishouding van de verzekerde horen. Hierbij moet gedacht worden aan kleding, de televisie en meubels. Maar ook (brom)fietsen, gereedschap en tuinartikelen kunnen door de inboedelverzekering worden gedekt. Bij schade kan er een vergoeding worden uitgekeerd. De hoogte van de uitkering is wel afhankelijk van de betaalde premie, de afgesloten verzekering en de verzekeringsmaatschappij.

Wat valt onder de dekking van een inboedelverzekering? En wat niet?

Voorbeeld: de keuken zelf hoort niet bij de inboedel (tenzij los te halen zonder breuk), maar het koffiezetapparaat en het bestek in de keukenla wel. Ook kostbaarheden als sieraden, antiek, muziekinstrumenten en schilderijen vallen onder de inboedelverzekering. Hoe hoog de dekking is, is verschillend per verzekering. Welke schade wordt verzekerd staat in de polisvoorwaarden. Wanneer je de inboedel onderverzekert, bestaat de kans dat de verzekeraar bij schade ook een lager bedrag uitkeert.

Wat is het verschil tussen een inboedel- en opstalverzekering?

De opstal- en inboedelverzekering zijn beide woonverzekeringen. De opstalverzekering dekt schade aan bijvoorbeeld het huis, maar ook bijgebouwen als een garage, schuur of een schutting. De inboedelverzekering is bedoeld om schade te dekken aan roerende zaken, zoals meubels en kostbaarheden in en om het huis, maar ook aan (brom)fietsen...verschil inboedelverzekering en opstalverzekering >

Bijpassende Informatie en Advies
- Aansprakelijkheidsverzekering
- Verzekeringen Soorten Verschillen Dekking
- Verzekeringsmaatschappijen Verzekeringen
- Verzekering Wiki

Zoekwoorden: Inboedelverzekering Advies Uitleg Dekking Informatie