Inbraakbeveiliging Huis Informatie Tips Advies


Waarom is goede inbraakbeveiliging van het huis nodig?

Inbraakbeveiliging Huis Informatie Tips Advies. In 2015 waren zo'n 65.000 huizen doelwit van inbrekers. In de meeste gevallen hiervan wordt de inbraak gepleegd door gelegenheidsinbrekers. Dit betekent een dalen ten opzichte van de periode ervoor. En het idee is dat dit komt doordat mensen beter opletten en ervoor gezorgd hebben dat hun huis over goede inbraakbeveiliging beschikt. Tegen inbrekers kun je je op diverse manieren beveiligen.

Inbraakbeveiliging Huis Informatie Tips en Advies

Eigenlijk begint de inbraakbeveiliging met oplettendheid. Laat nooit zomaar onbewaakt de voordeur of de tuindeur openstaan terwijl er niemand in de buurt is. En laat zeker niet je portemonnee, autosleutels, fietssleutels, huissleutels of andere waardevolle zaken op een snel bereikbare en zichtbare plaats liggen. Het zal niet voor het eerst zijn dat een inbreker deze snel weghaalt. Jou in twijfel latend waar je ze toch gelaten of verloren hebt.

De eerste stap in echte inbraakbeveiliging is goed hang- en sluitwerk dat ervoor zorgt dat inbrekers niet met simpele middelen kunnen binnenkomen. Kies altijd voor gecertificeerd hang- en sluitwerk en draai de de deuren op slot als je weg bent of gaat slapen.

Verder is goede buitenverlichting belangrijk, want inbrekers werken het liefst in het duister. Er zijn slagvaste armaturen die automatisch aangaan wanneer het donker wordt. In combinatie met spaarlampen kunt u uw huis tegelijk doelmatig en voordelig verlichten. Dit maakt inbreken stukken minder aantrekkelijk.

Wat je ook steeds meer ziet, is camerabewaking. Je mag camera's ophangen en neerzetten die registreren wat er rond jouw huis gebeurt. Hou er wel rekening mee dat je deze alleen mag richten op eigen terrein. Het huis en terrein van de buren mag niet in beeld komen. In de camerabewaking onlinecamerashop krijg je een goed idee van de mogelijkheden.

Inbraakbeveiliging en Preventies Maatregelen

Om de kans op een inbraak bij u thuis zo klein mogelijk te maken kunt u zelf een hoop doen. Simpele maatregelen die vanzelfsprekend lijken, blijken toch vaak vergeten te worden. Denk daarbij aan:
  • Geen touwtje uit de brievenbus.
  • Ramen en deuren altijd afsluiten.
  • Geen sleutels in de sloten laten zitten.
  • Geen ladders onbeveiligd laten liggen.
  • Goed sleutelbeheer.
  • Geen afvalcontainers in de buurt van ramen en balkons plaatsen.
  • Zorg voor goede buitenverlichting.
  • Zorg voor een afsluitbare tuindeur die op slot is als je zelf niet in de tuin bent.
  • Zorg ervoor dat kostbare en waardevolle spullen niet goed zichtbaar zijn van buiten.
Bijpassende Informatie en Advies
- Anti-Inbraakstrip Aanbrengen
- Hang en Sluitwerk
- Beveiliging Woning Advies

Zoekwoorden: Inbraakbeveiliging Huis Informatie Tips Advies
________________________________________________________________________________________________