Uitgelicht: Kempisch wonen
Heb jij weleens gehoord van Kempisch wonen? Deze stijl van wonen is inmiddels erg populair geworden. Kenmerken hiervan zijn onder andere het gebruik van natuurlijke materialen en een sfeer die je beter laat ontspannen. Wanneer jij benieuwd bent naar extra informatie over deze stijl van wonen, dien je zeker deze blog verder te lezen. We lichten hier namelijk kempisch wonen uitgebreid voor je uit. Op deze manier kun je zelf bepalen of deze manier van wonen bij jou past.

De geschiedenis van de Kempische stijl

In de eerste plaats is het interessant om de geschiedenis van de kempische stijl te bekijken. Dit zal je helpen om beter te begrijpen waarom bepaalde elementen in het interieur terugkeren. De geschiedenis van deze stijl gaat terug tot de 19e eeuw. Toen was namelijk het kasteel van Oranje-Nassau in Apeldoorn gebouwd in de neorenaissancestijl.

Echter, wanneer je dit kasteel bekijkt zul je zien dat er ook sprake is van een aantal klassieke kempische elementen. Dit heeft alles te maken met de persoonlijke smaak van koning Willem III. Hij was namelijk erg gecharmeerd van het Zuid-Limburgse en Noord-Brabantse landschap. Hij wilde dan ook dat dit terug te zien was in het kasteel. Zijn vrouw, koningin Emma, heeft het kasteel na het overlijden van Willem III in een stijl achtergelaten die bekendstaat als eclecticisme. Dit was een mix van verschillende stijlen, waaronder de kempische stijl.

De bouwstijl

Wanneer je de kempische stijl in het interieur toepast, zul je direct een aantal kenmerken herkennen. Zo is er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Denk dan aan hout, leer en wol. Dit zorgt ervoor dat het interieur een rustgevende sfeer uitstraalt. Daarnaast is er ook veel aandacht besteed aan de verlichting in het interieur. Er wordt gebruik gemaakt van sfeervolle lampen, waardoor het interieur ook ‘s avonds een aangename uitstraling heeft.

De toepassingen van Kempisch wonen

Tot slot is het ook interessant om te kijken naar de toepassingen van kempisch wonen. Deze stijl van wonen is met name populair in (vakantie)woningen. Dit heeft alles te maken met het feit dat er veel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke elementen. Dit zorgt ervoor dat je je sneller ontspannen voelt wanneer je in een dergelijke woning verblijft. Daarnaast is de stijl ook geschikt voor woningen die in of gelegen zijn aan de natuur.

Al met al hebben we op deze pagina vrijwel alles over kempisch wonen voor je toegelicht. Ben jij al overtuigd van het feit dat deze manier van wonen wat voor jou is? Dan is het slim om via een plek als https://www.kempiq.nl/de bouwmaterialen aan te schaffen die deze stijl van wonen mogelijk maken.

Bijpassende tips en informatie
- Woonideeën

________________________________________________________________________________________________