Klamboe - Advies Ideeën en Informatie

Wat is een Klamboe? En waar komt de klamboe vandaan?

Een klamboe is een fijnmazig net dat men van oorsprong in de tropen gebruikt. Deze netten zijn er voor om je te beschermen tegen muskieten en dan met name tegen de Malariamug. De klamboe´s zijn via Indonesië in Nederland terecht gekomen. Het Javaans is het woord kìlambu. Ook in Nederland is de klamboe gemeengoed geworden. Want ook hier beschermt de klamboe prima tegen muggen en andere insecten. Zeker voor mensen die veel last van muggenbulten hebben in de zomer, is het een uitkomst. Waar het vroeger puur ging om de functionaliteit, heeft de klamboe ook steeds meer decoratieve waarde gekregen. Een mooie klamboe kan de slaapkamer een romantische en mysterieuze sfeer geven. Je kunt dan heerlijk wegdromen onder je eigen klamboe en je wanen op een van de tropische eilanden in de Indische oceaan.

Verschillende Soorten Klamboes


Vrijstaande Klamboe
Het belangrijkste kenmerk van een vrijstaande klamboe is dat deze een eigen frame of constructie heeft, die je in zijn geheel over het bed kunt plaatsen. Het grootste voordeel is dat je de klamboe niet hoeft op te hangen en je kunt een vrijstaande klamboe ook buiten gebruiken. Nadeel is dat je wel voldoende ruimte moet hebben om het bed om de klamboe te kunnen plaatsen. Over het algemeen is een vrijstaande klamboe iets duurder dan een klamboe die je moet ophangen.


Hangende Klamboe
De hangende klamboe is de meer traditionele uitvoering. Deze klamboe moet doorgaans opgehangen worden boven het bed en spreidt zich dan als het ware over de bedrand. Voordeel van dit soort klamboes is dat ze relatief goedkoop zijn. Nadeel kan zijn dat het gaas haat inhangen en je alsnog door muggen gestoken kunt worden als je tegen de klamboe aanligt.

Klamboe - Aanbiedingen en Voorbeelden

Als je van plan bent een klamboe te kopen, is het goed te weten wat er allemaal te koop is. Daarom heeft de redactie een selectie gemaakt van aanbiedingen en voorbeelden van klamboes zodat je een idee en informatie krijgt over de mogelijkheden...klamboe aanbiedingen en voorbeelden >

Klamboe | Aanbiedingen | Advies | Ideeën | Informatie | Tips