Kleding Opbergen - Tips Advies Ideeën en Voorbeelden


Hoe kun je handig en slim kleding opbergen? Advies Ideeën en Tips

Of je kledingkast nu uitpuilt of de zomer plaats maakt voor de winter, er zijn verschillende redenen om kleding op te bergen. Door de kleding goed en overzichtelijk op te bergen, kun je gemakkelijk dat ene kledingstuk vinden en wintertruien en zomerjurkjes eenvoudig opruimen. Zonder dat het een rommelig zooitje wordt!

Selecteer eerst alle kleding voordat je deze gaat opbergen en doe weg wat je niet meer draagt!

Het opbergen van kleding heeft pas zin als je eerst alle kleding hebt uitgezocht die je niet meer draagt. Vaak puilt de kledingkast uit met kleding die je al jaren niet meer hebt gedragen. Als je ervoor zorgt dat deze kleding uit de kasten verdwijnt, dan heb je al een heel goed begin gemaakt met het opruimen van kleding.
  • Maak stapeltjes met kleding die je nog draagt en die je niet wilt wegdoen. Deze kleding ga je later weer goed opbergen.
  • Maak een stapeltje met kleding waarover je nog twijfelt.
  • Maak een stapeltje met kleding die je weg wilt doen maar die je mogelijk nog kunt verkopen.
  • Maak een stapeltje met kleding die niet veel waard is en die je bijvoorbeeld naar de kringloopwinkel wil brengen.
TIP: Oude kleding is soms meer waar dan verwacht dus probeer het te verkopen

Kleding die nog in goede staat is en opvallend en bijzonder is, kun je vaak prima via internet verkopen. Je zult soms verbaasd staan wat er betaald wordt voor opvallende en mooie kleding. Vooral kleding voor bijzondere gelegenheden en feesten kan voor een leuk bedrag verkocht worden.

Controleer goed hoeveel kleding je wil opbergen en hoeveel opbergruimte je hebt

Als je alle kleding hebt geselecteerd en de kleding die verkocht gaat worden of naar de kringloopwinkel wordt gebracht apart hebt gelegd, dan ga je goed kijken of je voldoende kastruimte over hebt om alles te kunnen opbergen. Meet alle hangruimte, plankruimte en hoogte tussen de planken op. Zo krijg je een beeld hoeveel kleding je kunt opbergen. Om een idee te krijgen of je voldoende kleding hebt uitgeselecteerd, kun je nu de stapeltjes gaan opmeten. Je weet zo snel genoeg of de kastruimte voldoende is, of dat je toch nog afstand moet doen van de kleding waarover je twijfelt.

TIP: Zorg voor aparte opbergruimte voor kleding die je maar soms gebruikt

Wintersportkleding gebruik je vaak niet meer dan een of twee keer paar. Maar de kleding neemt behoorlijk wat ruimte in beslag. Ook is het zo dat dit kleding is die wel wat kan verduren. Zorg voor een goede, aparte opbergplek voor dit soort kleding. Het is niet erg als je een beetje moeite moet doen om deze kleding te pakken.

TIP: Gebruik een vouwplank bij het opvouwen van kleding

Ben je niet zo heel handig in het opvouwen van kleding. En vind je het lastig om alles op de zelfde maat opgevouwen te krijgen? Wat kan helpen is om gebruikt te maken van een opvouwplank. Met behulp van een opvouwplank kun je jouw kleding gemakkelijker opvouwen op dezelfde manier en met dezelfde afmetingen. Hierdoor krijg je mooiere stapeltjes met kleding en ziet de kledingkast er als snel een stuk beter uit1
...Vouwplank Meer Informatie en Aanbiedingen >

ADVIES: Zorg voor een handige vernieuwde inrichting van je kledingkasten

In de loop van de jaren kan het zijn dat je andere soorten kleding bent gaan dragen. De kledingkast kan daarom zo zijn ingedeeld dat deze niet meer helemaal aansluit op jouw behoeften ten aanzien van het opbergen van de kledingkast. Gelukkig is het vaak mogelijk om de kastenwand opnieuw in te delen naar de behoefte zoals jij die nu hebt. Met andere planken, schappen, kledingrekken, lades en deuren. Er is verrassend veel mogelijk.
TIP: Rondslingerende schoenen berg je op in een schoenenkast

Een grote ergernis in veel gezinnen en huishoudens is rondslingerende schoenen in de gang en slaapkamer. Toch is dit probleem vrij simpel op te lossen. Zowel in de gang, slaapkamer als in de kinderkamer kun je schoenen prima opbergen in een schoenenkast. Inmiddels zijn er schoenenkasten te koop in een flink aantal verschillende maten, stijlen en prijzen. Dus het moet wel gek zijn als je er geen kunt vinden die past bij jouw persoonlijke wensen en smaak.

Hoe kun je de kledingkast opruimen en goed inrichten? Advies en tips

Hoe vaak komt en het niet voor: een kledingkast die een zooitje is! Je zoek je rot naar dat ene kledingstuk maar kan het niet vinden. Je hebt wel de rechterschoen, maar waar is de linker? Een kledingkast opruimen en daarna op de juiste manier inrichten is natuurlijk de beste oplossing. Maar hoe kun je nu je kledingkast het beste opruimen en daarna goed inrichten?
...kledingkast opruimen en inrichten - advies tips en instructie video >

Gerelateerde pagina's:
- Make-up opbergen »
- Sleutels opbergen »
- Schoenen opbergen »
- Speelgoed opbergen »
- Sieraden opbergen »
- Gereedschap opbergen »
- Opbergen in een Hoedendoos »
- Opbergen »

Zoekwoorden: Kleding Opbergen | Tips | Advies | Ideeën | Voorbeelden
________________________________________________________________________________________________