Kleurtrends 2015


Kleurtrends 2015

In 2015 voeren blauw- en geeltinten de boventoon als het gaat om kleur in huis. Het geel van de eerste zonnestralen op een mooie ochtend, de warme kleuren van de herfst en de frisse blauwtinten van de winter zorgen voor de kleurtrends van het komende jaar. In 2015 gaat het niet om 1 trendkleur, maar om een combinatie van kleuren. Laat u inspireren door onderstaande kleurtrends van 2015.

Herbronning

Bij herbronning gaat het om rust , bezinning en positiviteit. Herbronning kent 2 onderdelen: ‘Linear balance’ en ‘Treasured basics’.

Linear balance
Deze trend staat voor kwaliteit en bescheiden luxe. Men komt tot rust in een geordende en evenwichtige omgeving. In een linear balance interieur wordt gebruik gemaakt van kwalitatieve materialen. Het kleurgebruik kenmerkt zich door vele grijstinten met een subtiel kleurverschil, zachte en donkere terrakleuren en koele blauwtinten.

Treasured basics
Treasured basics laat zien dat de natuur centraal staat. Ruwe materialen, patronen en organische vormen zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Het kleurenpalet bestaat uit aardetinten met onderling sterke contrasten, zachte en zeer donkere vergrijsde bruintinten, mosgroen, terra en oker.

Optimisme

Optimisme staat tegenover herbronning. Hier draait het juist om levenslust en energie. Optimisme uit zich in 3 trends: ‘Newborn energy’, ‘Reloaded heritage’ en ‘Optimistic blends’.

Newborn energy
Deze kleurtrend staat voor frisse energie en geestelijke vernieuwing. Lichte en ruime ruimtes met nieuwe materialen en verrassende kleurcombinaties geven weer energie. Er wordt veel gebruik gemaakt van zachte, heldere en vergrijsde pasteltinten. Maar vergeet vooral de krachtigere warme kleurtinten niet!

Reloaded heritage
Bij deze kleurtrend gaat het om een combinatie van klassiek en modern. Durf authentieke materialen (bijv. fluweel en barok) te combineren met gedurfde kleurcombinaties. Denk hierbij aan intense rode, groene en blauwe tinten, maar ook mosterdgeel en zeer donkere kleuren.

Optimistic blends
Eigenheid, humor, gedurfdheid en creativiteit voeren de boventoon. Dit uit zich in unieke kunststukken en verrassende kleurcombinaties. Het kleurenpalet bestaat uit intens rode en blauwe kleuren, oranje, aqua blauw, geel en enkele warme aardetinten.

Bron (tekst/afbeelding): Histor

Gerelateerde informatie
- Woontrends 2014 »
- Kleur en stijl in huis »
- Woon-tips »

Kleurtrends 2015 | Kleuren | Interieur | Informatie | Tips