Knap je woonkamer op met een ombouw voor de radiator
Vind jij de radiatoren in de woon-, eet- en bijvoorbeeld slaapkamer ook een doorn in het oog? Ze passen vaak niet bij de rest van het interieur en maken de uitstraling van ruimtes onnodig druk en rommelig. Voldoende reden om te zoeken naar een oplossing! Kijk eens naar radiotorbekleing, wanneer je de radiatoren op een nette wijze weg wilt werken. De radiatorbekleding is heel eenvoudig op de bestaande radiatoren aan te brengen. Zo profiteer je al snel van een stijlvolle en strak afgewerkte ruimte. In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden die je hebt bij het wegwerken van radiatoren.

Radiatorbekleiding met magneten aanbrengen

Er zijn verschillende aanbieders van radiatorbekleding, waarbij de radiatorombouw gemaakt is van verzinkt plaatstaal. De keuze voor plaatstaal biedt twee belangrijke voordelen. Zo is het materiaal middels magneten aan de radiator te bevestigen. Je hoeft zodoende niet te boren en beschadigt de radiatoren niet. De magneten zijn krachtig genoeg om de plaatstalen ombouw op zijn plaats te houden. Daar komt nog bij dat staal van zichzelf een erg stevig en robuust materiaal is. Het verkleint het risico op snelle beschadigingen aan de ombouw. Je hebt er jaren plezier van bij een normaal gebruik.

Een ander belangrijk voordeel van verzinkt plaatstaal is de warmtedoorlaatbaarheid van het materiaal. Doordat plaatstaal de warmte erg goed geleidt, wordt het rendement van de kachel in huis niet verlaagd. Er gaat geen of nauwelijks warmte verloren. Je kunt een plaatstalen radiatorombouw op maat bestellen, zodat deze qua formaat goed aansluit bij je radiator. Ook heb je hierbij de mogelijkheid om direct uitsparingen in het materiaal aan te laten brengen. De uitsparingen bieden ruimte voor leidingen die naar of vanuit de radiatoren lopen.

Bouw je eigen radiatorombouw met MDF

Een alternatief voor het bestellen van een op maat gemaakt product van verzinkt plaatstaal, is de keuze voor het bouwen van je eigen ombouw. Op het internet zijn tal van voorbeelden van deze vormen van bekleding te vinden. Je kunt de klus het beste uitvoeren met MDF, daar dit materiaal relatief goedkoop en makkelijk te bewerken is. Voor het bewerken van plaatstaal heb je professionele apparatuur nodig. Houd er rekening mee dat de warmtedoorlaatbaarheid van MDF minder goed is. Het maakt dat een klein deel van de warmte verloren gaat. Vergelijk je het met bijvoorbeeld hardhout, dan is MDF een geschikter materiaal. De mate van warmtegeleiding is bij hardhout erg slecht.

Bijpassende informatie en advies
- Woonkamer ideeën

________________________________________________________________________________________________