Konijnenhok Advies Tips Informatie Aanbiedingen
Konijnen | Huisdieren

Wat heeft een konijn nodig

Het konijn is een sociaal dier dat eigenlijk niet goed alleen kan zijn. Wil een konijn een goed en lang leven hebben dan is het van belang dat het ruimte heeft om te kunnen rennen en springen. Omdat het konijn een hoge "aaibaarheidsfactor" heeft worden er nogal wat konijnen impulsief gekocht in de dierenwinkel. En dit met alle consequenties van dien. Konijnen zijn knaagdieren en die kunnen nogal wat schade aanbrengen aan de meubels en vloerbedekking. Als reactie worden konijnen dan al snel in te kleine hokken opgesloten waardoor ze te weinig aandacht en beweging krijgen. Ga dus niet te snel over tot de aanschaf van een konijn. Alleen als u voldoende ruimte en tijd heeft en daarmee het konijn een prettig leven kan verschaffen is het verantwoord om konijnen te houden. Een goed konijnenhok of ander dierenverblijf is een voorwaarde voor een goed leven voor uw huisdier.

- Konijnen Informatie Overzicht >

Konijnenren Fort Henry

Merk: Fort Henry
Bijzonderheden: Door de wieltjes gemakkelijk verplaatsbaar
Prijsklasse: € 51 - € 75
Naar de Speciale Aanbieding »

Waaraan moet een goed dierenverblijf voor een konijn voldoen

Allereerst moet u nagaan of u voldoende ruimte heeft om een konijnenhok te plaatsen. Een konijnenhok met voldoende ruimte moet ten minste 1 meter breed zijn. Mocht u slechts beperkte ruimte tot uw beschikking hebben, kunt u een hok met een verdieping overwegen. Hierdoor kan het vloeroppervlak wat beperkter zijn. Verder moet het hok niet in de felle zon staan, niet inregenen en beschut zijn voor de wind. Uiteraard moet het hok "knaagproof" zijn. Konijnen zijn knaagdieren en zullen dus altijd proberen aan randjes en latjes te knagen. Een nachtverblijf moet over een beschutte en donkere plek beschikken waar het konijn zich veilig voelt en rustig kan slapen. Als het hok buiten geplaatst wordt is het van belang dat het dak goed afwatert. Het dakje moet zo'n 20 centimeter uitsteken over de rand zodat het niet inregent. Het beste kan gekozen worden voor natuurlijk houtsoorten als hardhout of vurenhout. MDF en multiplex zijn minder geschikt omdat er lijm gebruikt is en de vochtbestendigheid te wensen overlaat. Verder is het van belang dat de bodemplaat en het hok eenvoudig en goed gereinigd kunnen worden. Wees voorzichtig met het verven van de binnenkant van het konijnenhok. Sommige verfsoorten kunnen giftig zijn voor knaagdieren.

Tips en adviezen

  • Een goed konijnenhok heeft een afmeting van ten minste 100x80x80 centimeter.
  • Een buitenhok moet op een schaduwrijke plek in de luwte geplaatst worden.
  • Zorg ervoor dat een hok voldoende afwatert en niet inregent.
  • Een buitenren moet tot zo'n 30 centimeter worden ingegraven om te voorkomen dat de konijnen zich een weg naar buiten graven.
  • Een hok en bodemplaat moeten goed en eenvoudig gereinigd kunnen worden.
  • Zorg ervoor dat het nachtverblijf voldoende donker en beschut is.
Bijpassende Informatie en Advies
- Huisdieren Overzicht >

Zoekwoorden: Konijnenhok Advies Tips Informatie Aanbiedingen

________________________________________________________________________________________________