Ledenradiator - Informatie Tips en Voordelen


Wat is een ledenradiator?

Een ledenradiator bestaat uit afzonderlijke stalen warmtekanalen. Deze kanalen worden met elkaar verbonden door middel van allerlei segmenten: de zogenaamde ‘leden’. Dit zijn de rechtopstaande stalen platen. Door deze platen is het metaaloppervlakte bij een ledenradiator groter dan bij een paneelradiator. Hierdoor is het een sterke en energiezuinige radiator die veel warmte vasthoudt en afgeeft.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een ledenradiator?

Ledenradiatoren zijn vooral geschikt voor hoge en grote ruimtes waar veel warmte nodig is. Tegenwoordig zijn ledenradiatoren verkrijgbaar in allerlei moderne uitvoeringen en kleuren waardoor ze ook meer en meer een decoratieve waarde hebben gekregen. De nieuwe uitvoeringen kunnen vaak zowel horizontaal als verticaal opgehangen worden. De ledenradiator kan ook ideaal voor een raampartij geplaatst worden, omdat er ook vloerconsoles leverbaar zijn. De radiator belemmert in relatief beperkte mate het zonlicht.

Nadeel is dat de ledenradiator door de vorm en de randen van de leden wel minder kindvriendelijk is en moeilijker om schoon te maken. Voordeel is wel dat een ledenradiator minder geluid produceert dan een paneelradiator.

Gerelateerde Informatie:
- Paneelradiator - Advies en Informatie >
- Verticale Radiator - Advies en Informatie >
- Gietijzeren Radiator - Advies en Informatie >

Trefwoorden: Ledenradiator | Advies | Gebruik | Informatie | Tips | Voordelen en Nadelen
________________________________________________________________________________________________