Leuke design tips voor je woning
Iedere woning verdient een leuke inrichting. Met een aantal aanpassingen maak je je woning helemaal zoals jij het wilt. Ben je benieuwd naar hippe design tips die je woning in één keer helemaal kunnen veranderen? Lees hieronder vier handige design tips voor jouw huis.

Tip 1: Kies de juiste vloer

De vloer heeft veel invloed op de algemene sfeer van een huis. Besteed daarom veel aandacht aan de keuze voor de juiste vloer. Het soort vloerdat je in de woonkamer laat leggen hangt vooral af van je persoonlijke voorkeur, het onderhoud en welke opties de woonkamer biedt. Stoere houten vloerdelen passen weliswaar bij ieder interieur, maar hebben regelmatig onderhoud nodig. Bovendien voelt een houten vloer snel koud aan. Hoewel de vloerverwarming kosten meevallen, is vloerbedekking een goedkopere optie. Dit type vloer is wel gevoeliger voor verkleuringen en vlekken.

Tip 2: Ga voor strakke of juist kleurrijke muren

Kies na het bepalen van de juiste vloer voor het designen van je plafond en muur. Bij een moderne uitstraling kies je voor een egale, strakke muur. Het gebruik van kleuren is bij een modern design natuurlijk ook mogelijk. Grijstinten, wit en zwart zijn hierbij het meest gebruikt. In een klassieke woning is het kleurgebruik belangrijker. Kies voor een levendig behang of voor muren met verschillende contrasterende kleuren.

Tip 3: Maak een goed lichtplan

Het lichtplan lichtplan van je woning is ontzettend belangrijk. In een handomdraai pas je de sfeer van de woning om met de juiste verlichting. Bekijk allereerst hoe het licht op een natuurlijke manier in de woning valt. Via ramen of en serre komt namelijk al veel licht binnen. Bedenk daarna hoe je de ruimte wil laten overkomen. Waar leg je de nadruk en waar juist niet? Speel met spotjes en staande lampen om de perfecte sfeer te creëren. Denk ook aan het design van de lampen. Bij een strak interieur is een industriële lamp een echte aanvulling.

Tip 4: Denk na over de juiste deuren

Met de juiste deurenmaak je het design van je woning af. De deuren vormen een belangrijk onderdeel van je woning. Door andere deuren te nemen geef je het interieur een andere uitstraling. Neem bijvoorbeeld een glazen deur met zwart metalen randen voor een industriële sfeer. Wanneer je het niet nodig vindt om alle deuren te vervangen, is verven natuurlijk ook mogelijk. Met een nieuwe kleur maak je je deuren een prominent onderdeel van je huis.

Leuke design tips voor je woning

________________________________________________________________________________________________