Meidenkast - Ideeën Tips Aanbiedingen en Voorbeelden

Wat is een meidenkast?

Vaak wordt gedacht dat een meidenkast een kledingkast is, die is bedoeld voor de kamer van een stoere meid, in de betekenis van een meisje. En zo kun je een meidenkast uiteraard ook gebruiken. Maar de oorsprong van een echte meidenkast is anders. Een meidenkast was van oudsher bedoeld voor het opbergen van het linnengoed dat de 'meid' gebruikte in het huishouden van een rijk gezin. Het woord meid slaat dus in dit geval op het beroep van dienstbode.

Waaraan kun je een meidenkast herkennen en hoe ziet een meidenkast eruit?

Normaal gesproken heeft een meidenkast één of twee openslaande deuren waarachter een aantal planken verborgen zijn waarop het linnengoed gelegd kan worden. Boven de openslaande deuren bevindt zich vaak een ladeblok met één of twee lades. Maar meidenkasten zonder ladeblok komen ook veel voor. De meidenkast is over het algemeen niet zo hoog, meestal rond de 140 cm. De stijl van een meidenkast is vaak redelijk sober in een stijl die wij tegenwoordig als landelijk aanduiden. Een meidenkast was vooral een functionele, vrij sobere kast die geen prominente plaats in het interieur kreeg.

Meidenkast kopen. Aanbiedingen en voorbeelden van meidenkasten

Als je een echte, oude en antieke meidenkast wilt kopen die nog in een goede staat is, dan kan het zijn dat je hiervoor een behoorlijk bedrag moet betalen. Wil je een goedkopere oplossing? Ga dan eens kijken bij een kringloopwinkel of op een rommelmarkt. Met een beetje geluk kun je hier een meidenkast kopen die je zelf kunt opknappen. Naast het feit dat deze oplossing goedkoper is, kun je de meidenkast een uniek uiterlijk geven waardoor het helemaal past bij je eigen interieur. En de laatste mogelijkheid is dat je een geheel nieuwe meidenkast koopt. Er zijn behoorlijk wat aanbiedingen te vinden van meidenkasten die je nieuw kunt kopen. Aan de rechterzijde van de pagina vind je een aantal voorbeelden van meidenkasten.

TIP: Knap een oude meidenkast op.

Met een beetje geluk kun je bij de kringloopwinkel, via marktplaats of op een rommelmarkt een oude meidenkast vinden. Zeker als deze niet meer in een perfecte staat is, hoef je er niet veel voor te betalen. Als je een beetje handig bent, kun je de oude meidenkast zelf opknappen in de kleur en stijl zoals past bij jouw smaak en interieur. En als het een beetje meezit, kan je voor onder de honderd Euro klaar zijn.

Gerelateerde Informatie:
> Commode
> Dressoir
> Kasten - Informatie Overzicht

Trefwoorden: Meidenkast | Aanbiedingen | Herkomst | Ideeën | Informatie | Kopen | Opknappen | Tips | Voorbeelden
________________________________________________________________________________________________