Meubels Reinigen - Tips Informatie en Advies


Tips voor meubels reinigen

In elk huishouden komt het voor dat er vlekken kunnen ontstaan op meubels. Er zijn veel verschillende tips, maar niet alles werkt even goed. Lees hier wat u het beste kunt doen.

Huishoudtips voor meubels reinigen

Stoffen, leren en houten meubels kunt u eenvoudig zelf schoonmaken. Het beste kunt u beginnen door met een schone doek met water de vlek te verwijderen. Lukt dit niet? Dan kunt u een sopje met groene zeep maken. Dit is niet chemisch, waardoor het uw meubels goed schoon kan maken zonder dat het het materiaal beschadigd.

Er zijn ook speciale schoonmaakmiddelen voor diverse soorten materialen. Wanneer u dit wilt gebruiken, let er dan op dat het middel van goede kwaliteit is en u de gebruiksaanwijzingen goed leest.

Voorkomen is beter! Behandel de meubels vooraf

Voorkomen is altijd beter dan het achteraf reinigen van meubels. Toch kunt u vlekken nooit helemaal voorkomen. Het is dan ook vaak verstandig om uw meubel te behandelen met een vocht- en vuil-afstotend middel. Vocht en vuil trekt hierdoor minder snel in het materiaal. LET OP: krijgt u toch een vlek op uw behandelde meubelstuk? Dan moet u dit wel direct verwijderen met een schone doek.

Professioneel reinigen van meubels

Zijn de vlekken hardnekkig of laat u het schoonmaken liever aan iemand anders over? Kies dan voor een professional die uw meubels bij u thuis komt reinigen. Zij weten alles af van de verschillende materialen en hoe deze het beste gereinigd moeten worden.

Trefwoorden: Meubels Reinigen | Advies | Informatie | Tips