Mossen Bestrijden
Wat zijn mossen?

Mossen zijn kleine planten, die altijd dichtbij de grond blijven. Dit komt doordat mossen niet de structuur hebben die andere planten wel hebben. Bij mossen ontbreekt namelijk de īruggengraatī. Planten hebben een bepaalde structuur waarbij via kleine buisjes het water via hun wortels omhoog getransporteerd wordt. Omdat mossen niet over deze structuur beschikken, blijven ze klein en voeden ze zich door het water wat direct op de blaadjes valt. Mossen groeien en leven vooral op plaatsen waar een hoge luchtvochtigheidsgraad is.


Het bestrijden van mossen

Natuurlijk kunt u mossen tussen de tegels uitpeuteren, maar dit is meestal onbegonnen werk. Er zijn veel verschillende bestrijdingsmiddelen op de markt, waarbij de een lang niet zo milieuvriendelijk is als de ander.

Wanneer een bestrijdingsmiddel een basis heeft van vetzuren, dan is het meestal milieuvriendelijk. Een nadeel van een middel op basis van vetzuren, is dat uw de behandeling regelmatig moet herhalen. Effectiever, maar stukken minder goed voor het milieu, zijn bestrijdingsmiddelen op basis van glyfosaat. Het voordeel glyfosaat is dat ook hardnekkig onkruid verwijderd wordt, omdat ook de wortelen afsterven.

Product om mos te bestrijden

Mos treedt vooral op schaduwrijke plaatsen in uw gazon op en kan zich snel uitbreiden. Een tijdige behandeling is erg belangrijk om mos een seizoen lang uit uw gazon te houden.