Op vakantie naar Italië: dit moet je regelen
De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent voor veel Nederlanders dat ze er ook weer heerlijk op uit trekken. Ben je van plan om dit jaar naar jouw favoriete vakantieland Italië te trekken? Heerlijk! Dat is pas iets om naar uit te kijken. Maar tegelijkertijd betekent dit waarschijnlijk ook dat er nog veel te regelen is. Een goede voorbereiding is immers al het halve werk. Maar waar moet je eigenlijk precies aan denken? In dit artikel zetten we de belangrijkste punten op een rij.

Sluit een reisverzekering af

Wie naar het buitenland gaat, doet er goed aan om ook een reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Bij materiële- of letselschade is het fijn als je op een verzekering kunt terugvallen. Combineer deze eventueel ook met een annuleringsverzekering. Zo kan de reis kosteloos worden geannuleerd bij ziekte of overlijden.

Reis je vaak? Dan kan het handig zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Hierbij betaal je maandelijks of jaarlijks premie en blijft de verzekering gewoon doorlopen. Dit is voordeliger wanneer je vaker reist.

Wil je een reisverzekering afsluiten? Dan is het verstandig om een vergelijkingssite te gebruiken. Hier vind je eenvoudig alle verzekeraars op een rij en kun je direct vergelijken wat voor jou de beste en voordeligste optie is. Houd ook rekening met eventuele ‘gevaarlijke’ activiteiten. Bij sommige activiteiten zoals bijvoorbeeld bungeejumpen dekt bijvoorbeeld niet elke verzekeraar de potentiële kosten.

Stippel de reis uit

Natuurlijk hoef je niet elke dag precies uit te stippelen. Op vakantie draait het ook om genieten en wel zien wat de dag brengt. Wanneer je echter speciale activiteiten wilt ondernemen, is het wel zo verstandig om alvast wat voorbereidingen te treffen. Al helemaal wanneer je bijvoorbeeld kaartjes moet kopen of van tevoren een auto moet huren. Lees je daarom voor de reis alvast goed in en bedenk welke activiteiten je in elk geval wilt ondernemen en wat daar mogelijk voor nodig is.

Auto voorbereiden

Ga je met de auto naar Italië? Dan is het ook zaak om de auto op de reis voor te bereiden. Zorg er in elk geval voor dat je de auto vlak voor de vakantie nog even voor een controle bij de garage brengt. Zo weet je zeker dat de kans dat je stil komt te staan heel klein is. Zorg er daarnaast ook voor dat je een aantal spullen meeneemt. Denk bijvoorbeeld aan een gevarendriehoek en veiligheidsvesten. Deze zijn in Italië verplicht. Daarnaast is het ook belangrijk om een EHBO-koffer in de auto te hebben liggen.

Rij je via Zwitserland of Oostenrijk naar Italië? Dan heb je ook een tolvignet nodig om de grens over te kunnen steken. Deze kun je onderweg kopen bij een benzinestation, maar dit levert toch wel weer een fikse reisvertraging op. Het is sneller en handiger om dit alvast vooraf te doen. Dit kan bijvoorbeeld bij een winkel van de ANWB. Zo hoef je niet onnodig te stoppen.

Bijpassende informatie en advies
- Verzekeringen

________________________________________________________________________________________________