Opstalverzekering Dekking Uitleg Advies Informatie
Wat is een opstalverzekering? Dekking uitleg advies informatie

Een opstalverzekering is een schadeverzekering die de schade dekt aan uw woning die veroorzaakt is door bijvoorbeeld brand, wateroverlast of inbraak. De opstalverzekering dekt schade aan het huis, maar ook bijgebouwen als een garage, schuur of een schutting. Als verzekerd bedrag wordt vaak de herbouwwaarde genomen maar dit kan verschillen per verzekering.

Voor wie is de opstalverzekering bedoeld?

De opstalverzekering is bedoel voor huiseigenaren. Huurders van een woning hoeven geen opstalverzekering af te sluiten. Het is geen verplichting om een opstalverzekering af te sluiten. Maar het is wel zo dat sommige hypotheekverstrekkershet afsluiten van de verzekering als voorwaarde stellen voor het afsluiten van de hypotheek.

Wat is de dekking van een opstalverzekering?

De dekking van opstalverzekeringen verschilt per afgesloten verzekering en per polis en wordt gezien als een zogenaamde brandverzekering. Hieronder kun je een aantal voorbeelden vinden:
  • Een kale branddekking: hiermee is schade gedekt door onder meer brand, ontploffing en bliksem.
  • De uitgebreide gevarenverzekering, of UGV: ook hier is brandschade gedekt maar verder ook schade door bijvoorbeeld storm, diefstal, vandalisme, roet en rook, water, omvallende bomen en kranen en springende leidingen als gevolg van vorst.
  • Een UGV-plusverzekering: dit is de uitgebreidere versie van de UGV-verzekering en dekt ook schroei- en smeltschade, schade door neerslag of schade vanwege breekwerk om een probleem met een waterleiding te vinden.
  • De allriskverzekering: dit is de meest uitgebreide verzekering die alle bovenstaande vormen van schade dekt en eigenlijk ook alle potentiële schade van buiten het huis. Uitzonderingen moet de verzekeraar vermelden in de polisvoorwaarden.
Wat is het verschil tussen een inboedel- en opstalverzekering?

De opstal- en inboedelverzekering zijn beide woonverzekeringen. De opstalverzekering dekt schade aan bijvoorbeeld het huis, maar ook bijgebouwen als een garage, schuur of een schutting. De inboedelverzekering is bedoeld om schade te dekken aan roerende zaken, zoals meubels en kostbaarheden in en om het huis, maar ook aan (brom)fietsen...verschil inboedelverzekering en opstalverzekering >

Bijpassende Informatie
- Verzekeringen Soorten Verschillen Dekking
- Verzekeringsmaatschappijen
- Verzekering Wiki

Zoekwoorden: Opstalverzekering Dekking Uitleg Advies Informatie
________________________________________________________________________________________________