Planchet Aanbiedingen Ideeën en Voorbeelden

Wat is een planchet? Planchet Aanbiedingen Ideeën en Voorbeelden

Het woord Planchet wordt gebruikt voor het plankje dat je in de badkamer aan de wand kunt hangen boven de wastafel, het bad en soms in de douche. Een planchet wordt gebruikt om spullen op te zetten, zoals tandpasta, tandenborstel, deodorant, haargel of een spoelbekertje. Ook wordt het woord planchet soms gebruikt om een badrekje aan te duiden dat dwars over het bad geplaatst kan worden.

Vorm, maar en materiaal van een planchet. Voorbeelden en informatie

Planchets bestaan in veel verschillende vormen, maten en materialen. Ze zijn qua vorm meestal rechthoekig, maar hierin wordt gevarieerd met afgeronde hoeken en opstaande randjes. Planchets zijn meestal niet zo heel groot, omdat ze anders in de weg kunnen hangen. Een normale maat voor een planchet is 40-70 cm breed, met een diepte rond de 20-40 cm. Het materiaal van de planchet heeft invloed op de uitstraling van de badkamer. Planchets komen het meeste voor in kunststof, roestvrij staal, glas, natuursteen en bewerkt hout. Onderstaand en aan de rechterzijde vind je een aantal ideeën, voorbeelden en aanbiedingen van planchets.

Hoe kun je een planchet opgehangen? Advies en tips

Een planchet kan op verschillende manieren aan de muur opgehangen worden worden. Zo kan dit gebeuren met muurpluggen, waardoor het niet zichtbaar is hoe de planchet is opgehangen. Ook is het mogelijk dat de planchet is uitgerust met dragers, die zich onder het werkelijke plankje bevinden. Deze dragers moeten uiteraard ook aan de muur bevestigd worden en hierop wordt dan het planchet gemonteerd. De keus voor zichtbare of onzichtbare dragers, hangt vooral af van je persoonlijke smaak en voorkeur. Het ophangen ervan verschilt niet veel van elkaar.

TIP: Je kunt trouwens ook prima zelf een zwevende plank ophangen die als plankje in de badkamer kan dienen. In onderstaand instructiefilmpje kun je zien hoe je dit kunt doen.Je kunt een planchet ook combineren met een ander badmeubel

Spiegel en planchet worden soms ook gecombineerd tot een samengesteld product. Dan is er sprake van een spiegel, met daaronder gemonteerd een plankje. Het voordeel is dat je alles in een keer kunt ophangen en monteren. Er zijn oplossingen voor in de badkamer boven de wastafel, boven het toilet en zelfs boven een bad. Ook bestaan er speciale doucheplanchets die geschikt zijn om in de douchecabine op te hangen. Deze zijn vaak van roestvrij staal gemaakt of met waterafstotend materiaal bewerkt. Sommige ervan hoeven alleen maar aan de kranen gehaakt te worden. Ook zijn er voor de douche speciale hoekplanchets.

Gerelateerde Informatie:
> Badkamer - Overzicht Ideeën en Tips
> Hoogte Wastafel Bepalen - Advies en Tips
> Wastafel Plaatsen - Advies en Tips

Zoekwoorden: Planchet | Aanbiedingen | Ideeën | Monteren | Ophangen | Tips | Voorbeelden
________________________________________________________________________________________________