Radiator Schilderen of Verven - Advies en TipsHet schilderen of verven van een radiator

Een radiator staat niet altijd even mooi in huis. Om de radiator te vervangen met een designradiator is niet altijd even haalbaar, omdat het niet altijd bij uw smaak, interieur of budget past. Je kunt dan twee dingen doen: of je maakt een radiatorombouw waarmee je de radiator in je interieur wegwerkt, of je gaat je radiator verven of schilderen. Het schilderen of verven van een radiator is goedkoper dan een radiatorombouw maken.

Welke verf of lak kan ik gebruiken voor het schilderen van de radiator?

De meningen zijn verdeeld zijn over de vraag of u het beste gewone verf of speciale radiator lak kunt gebruiken bij het verven of schilderen van uw radiator. Toch kunt u beter iets meer uitgeven en voor de radiator lak gaan. Radiator lak is hittebestendig en verkleurt ook niet des te langer het op de radiator zit. Gewone verf heeft namelijk de eigenschap om bij teveel warmte te barsten en af te bladeren.

Hoe kan ik de radiator schilderen of verven?

- Dek de vloer af met afdekfolie en plak thermostaatkranen en cv-leidingen af. Maak daarna de radiator schoon met een beetje water waar een scheutje ammonia inzit.

- Controleer de radiator op roest. Verwijder eventuele roestplekken door te schuren of een staalborstel te gebruiken. Behandel de roestplekken daarna met een antiroestprimer. Dit voorkomt dat de roest door de nieuwe verflaag heen komt.

- Vul kleine oneffenheden op met plamuur wat geschikt is voor metaal. Schuur daarna de radiator op en maak het daarna weer schoon met water en ammonia. De radiator is nu stof- en vetvrij en u bent nu klaar om te schilderen of verven.

- U kunt kiezen of u de radiator gaat verven met een kwast of gaat spuiten met een spuitbus. Een spuitbus geeft een mooier resultaat, maar vereist wel een bepaalde mate van oefening. Voor het verven bestaan er speciale radiatorkwasten waardoor u makkelijk overal bij kunt komen.

Radiator Schilderen of Verven | Advies | Informatie | Tips