Radiatorombouw Maken

Radiatorombouw: zelf maken of een pakket?

Een radiator staat niet altijd even mooi in huis. U kunt er voor kiezen om ze te vervangen door mooie designradiatoren, maar dit past niet altijd bij uw interieur, smaak of budget. Een eenvoudige en goedkope oplossing is dan om een radiatorombouw te maken.

In de bouwmarkten kunt u kant en klare pakketten vinden voor een radiatorombouw. Het enige wat u dan nog hoeft te doen is de onderdelen op maat zagen, in elkaar zetten en eventueel te verven. Mochten de kant en klare pakketten niet naar uw smaak zijn, dan kunt u altijd het heft in eigen handen nemen en zelf een radiatorombouw gaan maken.

Tips voor het maken van een radiatorombouw


Hout- en verfsoorten. In principe zijn alle hout- en verfsoorten geschikt voor het maken van een radiatorombouw. Wel wordt er het vaakst gebruik gemaakt van MDF (Medium Density Fibreboard), omdat dit hout goed bewerkbaar is. Daarnaast kunt u MDF ook schilderen in elke kleur die u wilt.

Radiatorkraan en leidingen. Vergeet bij het opmeten van de radiator de radiatorkraan en leidingen niet mee te nemen. Het is namelijk wel zo mooi om deze ook gelijk weg te werken tijdens het maken van de radiatorombouw. Zorg wel dat ze bereikbaar zijn voor het geval dat!

Afstand radiator en ombouw. Houd bij het maken van de radiatorombouw minimaal 3 cm afstand tussen de radiator en de ombouw! Dit is een afstand die algemeen aangehouden wordt.

Openingen aan boven- en onderkant. Zorg voor voldoende openingen aan de boven- en onderkant van de radiator. Hierdoor wordt de luchtcirculatie zo min mogelijk onderbroken en wordt het effect van de radiator niet teveel verminderd door de ombouw.

Radiator steekt onder vensterbank uit. Mocht de radiator onder de vensterbank uitkomen, dan is het verstandig om eerst een nieuwe vensterbank te plaatsen zodat deze onderdeel kan worden van de radiatorombouw.

Radiatorombouwbekleding. Voor de bekleding van de radiatorombouw kunt u alle kanten op. Tegenwoordig kunt u naast het wat traditionelere rotan vlechtwerk ook kiezen voor glas of aluminium.

Variatietip! Maak van de radiatorombouw gelijk een bankje. Met een paar leuke kussens erop fleurt dit bijvoorbeeld uw gang op. Zorg er dan wel voor dat het zitgedeelte minimaal 40 cm is.

Aanbiedingen radiator productenZoekwoorden: Radiatorombouw Maken Radiatorkast Advies Tips Voorbeelden
________________________________________________________________________________________________