Refurbished laptops voordelen en nadelen
De laatste jaren zie je het begrip refurbished steeds vaker voorbijkomen. Vooral bij webshops, electronica- en telefoonwinkels is het begrip steeds meer ingevoerd. In deze blog wordt ingegaan op de voordelen en nadelen van refurbished. Uiteraard met speciale aandacht voor laptops.

Wat wordt er bedoel met een refurbished laptop?

Het woord refurbished is afkomstig uit het Engels en is vooral in de wereld van mobiele telefoons, computers, taptops en IT in de afgelopen jaren erg zwang gekomen. Het Nederlandse woord gereviseerd komt het dichtste qua betekenis in de buurt. Goed om te weten is dat het niet precies hetzelfde is als tweede hands. Een goede en betrouwbare leverancier van refurbished laptopszorgt er namelijk voor dat de apparatuur grondig gecontroleerd is voordat deze de deur uit gaat. Niet alleen dat. Bovendien worden de apparaten indien nodig gerepareerd en op een goede en verantwoorde wijze schoongemaakt en gereinigd zodat de gebruiker er nog lange tijd plezier van kan hebben. En last but not least, goede refurbished apparaten worden bij een betrouwbare aanbieder met garantie verkocht.

Welke voordelen hebben refurbished laptops ten opzicht van nieuwe?

Het belangrijkste voordeel is uiteraard dat refurbished apparatuur goedkoper is in aanschaf dan nieuwe. Bovendien is het vanuit het oogpunt van duurzaamheid een goede bijdrage aan de samenleving als laptops langer meegaan.

Zijn er geen nadelen aan dit soort laptops?

Afhankelijk van de eisen die je stelt, hoeven er geen nadelen te zijn. Wel is het goed om je te realiseren dat de apparatuur niet nieuw meer is en daardoor waarschijnlijk wat minder lang meegaat dan een nieuw exemplaar. Maar als je geen extreem hoge eisen stelt hoeft dat geen probleem te zijn.

Voor wie is een refurbished laptop aantrekkelijk?

Uiteraard is het zo dat als je budget beperkt is je met dit type apparaten op een voordelig wijze toch gebruik kunt maken van hoogwaardige apparatuur. Ook voor mensen die hun ecologische footprint zo beperkt mogelijk willen houden kan dit een mooie oplossing bieden. Kortom er is geen reden om voordat je een nieuwe laptop koopt eerst eens na te gaan of een refurbished exemplaar geen goede oplossing biedt.

Bijpassende tips en informatie
- Duurzaam wonen

________________________________________________________________________________________________