Wonen met handicap


Rolstoelvriendelijk wonen

Wanneer door een handicap of ouderdom uw huidige woning niet meer voldoet, heeft u twee keuzemogelijkheden. U kunt verhuizen naar een geschikte woning, of u laat uw huidige woning aanpassen. Het is natuurlijk afhankelijk van uw woning en de vereiste aanpassingen, in de meeste gevallen is het mogelijk om uw eigen huis geschikt te maken.

Hoe laat ik mijn woning aanpassen?

Verschillende soorten bouwbedrijven zijn in staat om de vereiste aanpassingen te realiseren. In veel gevallen zullen doorgangen verbreed moeten worden en zal het nodig zijn om de badkamer en toilet aan te passen. In huizen met verdiepingen plaatst men vaak een traplift. Het kan echter efficienter zijn om uw huis zo aan te passen, dat alle voorzieningen op de benedenverdieping zijn. Dit is vaak praktischer en bespaart u het continu op en neer gaan met een lift.

In veel gemeenten is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor het rolstoelvriendelijk maken van uw woning. Bedenk wel dat de aanvragen hiervoor meestal afgehandeld moeten zijn voordat u begint met verbouwen.

GRATIS offerte voor een rolstoelvriendelijke woning?

Bent u van plan om uw woning rolstoelvriendelijk te maken? Woonwebsite helpt u graag bij het vinden van een goede offerte of prijsindicatie. Dit gebeurt geheel GRATIS. Uw aanvraag wordt opgepakt door een Woonwebsite partnerbedrijf en / of partnerwebsite. Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in. Alleen aanvragen met telefoonnummer kunnen in behandeling worden genomen.

Woonwebsite Disclaimer

Aanhef: * m / v
Uw Voorletter(s):   
Uw Achternaam: *
Straat: *
Huisnummer: * Toevoeging:
Postcode: *
Plaats: *
Telefoon:    
Telefoon Overdag:    
E-mail: *
Gaat het om uw huidige of een nieuwe woning?
Wanneer wilt u de werkzaamheden laten uitvoeren?
Wat moet er naar inschatting aangepast worden?
Wanneer bent u het beste bereikbaar voor vragen?
Vragen of opmerkingen:
Graag ontvang ik een GRATIS offerte:
Ja Nee
* = verplicht veld