Rookmelders

10 jaar veiligheid met First Alert

Veel mensen zijn van goede wil wanneer ze rookmelders voor hun woning aanschaffen. Helaas wordt vervolgens nogal eens vergeten om de rookmelder tijdig van een nieuwe batterij te voorzien, waardoor de bescherming van bewoners tegen de gevolgen van brand gevaar loopt. De nieuwste optische rookmelder SA700LLCE van First Alert kent dit probleem niet. Hij heeft een vaste lithiumbatterij die net zolang meegaat als de rookmelder zelf: 10 jaar. Al die tijd wordt de veiligheid geboden waaraan bij aanschaf zo goed werd gedacht.Voordelen

De batterij van deze nieuwe rookmelder zit stevig verankerd. Het is dus niet mogelijk om hem ‘even voor iets anders te gebruiken’. Ook hoeft hij niet meer tussentijds vervangen te worden. Als de hele rookmelder na tien jaar aan vervanging toe is, is dat gewoon inclusief de batterij.
De lithiumbatterij wordt overigens pas geactiveerd wanneer de rookmelder is geïnstalleerd en het montageplaatje erop wordt geklikt. Als de rookmelder dus eerst een jaartje in de schappen van de winkel ligt, of bijvoorbeeld vanwege een verbouwing pas langere tijd na aankoop kan worden opgehangen, is er nog niets van de levensduur verbruikt.

Kenmerken

- luid alarmsignaal van 85 decibel wanneer rook wordt gedetecteerd.
- Uitgerust met een testknop om de werking te controleren
- Alarmpauzeknop om bij ongewenst alarm te kunnen wegnemen.
- Fijn gaas in voorkomt dat door insecten/stof de rookmelder afgaat.
- Garantie voor de volle levensduur van het apparaat en de batterij: 10 jaar.
- Detecteert smeulbranden; grootste veroorzaker van grote woningbranden.
Aanschaf

Gedetailleerde instructies voor de plaatsing en het onderhoud van de rookmelders zijn in iedere verpakking van First Alert-rookmelders te vinden, en staan ook op www.firstalert.nl.
De nieuwe optische rookmelder SA700LLCE met vaste batterij van First Alert is verkrijgbaar bij doe-het-zelfzaken en bouwmarkten voor een consumentenadviesprijs van € 24,95.

Bron: First Alert