Samenlevingscontract Prijs Vergelijken Kosten InformatieWat zijn de prijs en kosten van een samenlevingscontract ?

Samenlevingscontract Prijs Vergelijken Kosten Informatie. Een samenlevingscontract is niet verplicht als je gaat samenwonen. Maar in veel situaties zoals bij het kopen van een huis, het huren van een woning of het afspreken van een partnerpensioen wordt een notarieel samenlevingscontract vaak geëist. In een samenlevingscontract kunnen afspraken over de gezamenlijke huishouding en verdeling van inkomsten, de verzorging en opvoeding van kinderen, de persoonlijke en gezamenlijke eigendommen (waaronder een huis), regelingen en verdeling van eigendommen bij uit elkaar gaan, bij overlijden van één van de partners en bij geschillen worden vastgelegd. De tarieven voor een samenlevingscontract kunnen verschillen per notaris. Sinds een aantal jaren staan de notariële kosten niet meer vast en concurreren notariskantoren met elkaar.

Samenlevingscontract Prijs Vergelijken Kosten. Vraag diverse offertes aan?

Omdat de prijs voor het afsluiten van een samenlevingscontract in concurrentie wordt aangeboden kan het goed zijn om de samenlevingscontract prijzen te vergelijken. Dit kun je doen door bij verschillende notariskantoren een offerte aan te vragen voor het afsluiten van een samenlevingscontract. Het is dan wel aan te bevelen om vooraf goed vast te stellen wat je in het samenlevingscontract wil afspreken en dit ook door te geven aan de notarissen waarvan je een prijsopgave wilt ontvangen. Bij sommige notarissen is trouwens een eerste kennismakingsgesprek gratis.

TIP: Laat de Samenlevingscontract Kosten op Papier Zetten!

Om misverstanden te voorkomen is het altijd van belang om de offerte met de samenlevingscontract prijs en kosten zwart-op-wit te laten zetten. Lees ook altijd de details in de offerte. Soms worden er zaken niet meegenomen die achteraf toch berekend worden, waardoor de prijs hoger wordt dan in eerste instantie gedacht.

Samenlevingscontract voor Minder Draagkrachtigen

Voor mensen met een laag inkomen die een samenlevingscontract moeten afsluiten kunnen aparte regelingen gelden waardoor zij minder hoeven te betalen. Dit geldt voor mensen die vallen onder het zogenaamde maximumtarief minderdraagkrachtige. Je moet dan wel aan een aantal eisen voldoen en een verzoek indienen bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Bijpassende Informatie

- Notariskosten Informatie en Uitleg
- Notariële Akte Informatie en Uitleg
- Huis Kopen Begrippenlijst

Legalista Notariskantoren

- Utrecht KAeP Notaris >
- Zwijndrecht Eko Notaris >

Zoekwoorden: Samenlevingscontract | Prijs Vergelijken | Kosten | Informatie | Tips
________________________________________________________________________________________________