Schemerlamp Tips Ideeën en Aanbiedingen

Wat is een schemerlamp?

Volgens Van Dale's woordenboek van het hedendaags Nederlands is sche·mer·lamp (de ~) een lamp die een zacht, schemerachtig licht verspreidt. Deze korte en bondige omschrijving dekt aardig de lading. Een schemerlamp biedt dus sfeerverlichting en doet dit vrijwel altijd via indirect licht. Vooral 's avonds zijn schemerlampen sfeerbepalende elementen in uw inrichting. Maar ook bij daglicht hebben ze invloed op uw interieur. bij de aanschaf van een schemerlamp is het daarom van belang de lamp te beoordelen als hij brandt zonder uit het oog te verliezen hoe hij er bij daglicht uitziet. Ook is het goed om van tevoren te bepalen waar u de lichtopbrengts wilt hebben, rondom, onder of boven of onder en boven.

Staande schemerlamp
De staande schemerlamp is over het algemeen de grootste. Deze staat, zoals de naam al zegt met een voet op de vloer. Bij de aanschaf hiervan is het van belang de stabiliteit te controleren. Je kunt online heel wat mooie aanbiedingen van staande lampen vinden.

Tafellamp of Tafel schemerlamp
Deze soort schemerlamp is bedoeld om op de een ander meubel, zoals een dressoir, wandmeubel of tafel, te plaatsen. Hierbij is van belang na te denken over de wijze waarop er naar de lamp gekeken wordt. Als er bijvoorbeeld aan de bovenkant of onderkant een open ruimte is waardoor in de gloeilamp gekeken kan worden moet hiermee rekening worden gehouden met de plaats waar de lamp neergezet kan worden.

Hangende schemerlamp of hanglamp
De hangende schemerlamp wordt bevestigd aan de muur. Hier is de mate van inkijk ook erg bepalend voor de keuze van de juiste lamp. Ook de plaats waar de lamp bevestigd moet worden is van belang. Zeker als de snoeren te veel in het oog springen kan dit afbreuk doen aan de lamp. Online kunt u een prima idee krijgen van de verschillende soorten en modellen hanglampen die er zijn en uitzoeken welke lamp er het beste bij uw smaak en budget past.

Ideeën en tips voor schemerlampen

Bronzen schemerlamp
Een stijlvol en eenvoudig strak design schemerlampje. De lamp is voorzien van een touch-schakelaar en hierdoor zeer geschikt als bedlampje.


Laatste wijziging 28 mei 2020

Schemerlamp Ideeën Aanbiedingen en Tips
_______________________________________________________________________________________________