Slaapkamer op Zolder Maken Advies Ideeën Inspiratie en Tips


Hoe maak je een slaapkamer op zolder?

Slaapkamer op Zolder Maken Advies Ideeën Inspiratie en Tips. Vaak kun je met slechts enkele aanpassingen een royale slaapkamer creëren op zolder. Een zolderslaapkamer met veel ruimte, mooi licht, van alle gemakken voorzien en met een bijzondere sfeer. Goede ideeën en tips kun je opdoen bij Lusanna.nlDe hoeveelheid aanpassingen die nodig zijn om een slaapkamer op zolder te kunnen creëren, zijn afhankelijk van het soort zolder dat je hebt. Als de zolder tot dusver slechts een soort van opbergvliering is, dan zal je redelijk wat werk moeten verzetten om hiervan een mooie slaapkamer te maken. Heb je een ruime zolder met een goede stahoogte en een vaste trap dan kun je meestal al veel bereiken met een aantal kleine aanpassingen.

Tussenwand plaatsen om de slaapkamer meer rust en privacy te geven

Het kan heel mooi zijn om de slaapmaker op zolder zo te maken dat alles een grote ruimte is met een open trap naar beneden. Je kunt dan een slaapkamer maken met veel ruimte. Echter vaak hangt er op de zolder de verwarmingsketel. En om die nu in het zicht te hebben op je slaapkamer dat niet echt prettig, los van het feit dat deze ook geluidsoverlast kan geven. Verder willen veel mensen ook wel wat privacy in hun slaapkamer. Is de zolder voldoende groot dat kun je heel goed een tussenwand (laten) plaatsen. In deze tussenwand plaats je een deur en zo je krijgt een aparte afsluitbare slaapkamer. Is je zolder voldoende groot dan is het zelfs mogelijk om door het gebruik van tussenwanden meerdere kamers of ruimtes creëren!

Dakvensters plaatsen voor meer en beter licht op in de slaapkamer op zolder

Omdat in een zolderruimte vaak weinig licht binnenvalt, is het een goed idee om een dakraam of dakvenster te plaatsen. Sterker nog door meerdere dakvensters in het dak te maken, kun je ervoor zorgen dat je vanuit je bed op de slaapkamer echt de sterren aan de nachtelijke hemel kunt zien. Zorg wel voor goede zonwering want anders kan het in de zomermaanden overdag te warm worden en in de vroege ochtend te licht zijn om goed te kunnen slapen.

Met een dakkapel maak je meer staruimte op zolder

Heb je een relatief lage zolder dan is een goede optie om de staruimte te vergroten en zo een leefbare slaapkamer te maken het plaatsen van een dakkapel. Sterker nog je zou zelfs kunnen overwegen om een dakkapel aan beide zijden van het dak te laten bouwen waardoor je echt een extra kamer maakt op een vrij lage zolder.

Airconditioning en zonwering maken de slaapkamer op zolder aangenamer

's Zomers kan het erg warm worden op de zolder. Goede zonwering is daarom nodig om de warmte door de zon zo veel mogelijk te temperen. Dit is ook prettig als de nachten kort zijn en de zon vroeg opkomt en je desondanks goed wilt kunnen slapen. Goede zonwering alleen kan wel eens onvoldoende zijn om een aangename temperatuur te hebben in de slaapkamer op zolder. In zon geval kan airconditioning een uitkomst zijn. Tijdens de verbouwing van de zolder kun je hiermee rekening houden en een uitvoer voor de airco maken.

Bijpassende Ideeën Tips en Advies
> Zolder Inrichten - Informatie Overzicht
- Zolder Make Over Ideeën

Zoekwoorden: Slaapkamer op Zolder Maken Advies Ideeën Inspiratie en Tips
________________________________________________________________________________________________