Slaapkamer opknappen? Bekijk onze tips
Af en toe is je slaapkamer toe aan een opknapbeurt. Je raakt vanzelf uitgekeken op de stijl en met een paar kleine aanpassingen geef je je slaapkamer een echte make over. Het is een ruimte waar je veel tijd spendeert, dus je wilt natuurlijk wel dat je je er echt thuis voelt. Soms voelt een slaapkamer wat koud en kil aan. Dat zien we bijvoorbeeld vaak met een slaapkamer op zolder. Met onze tips en tricks geef jij je slaapkamer in een handomdraai een frisse look met veel meer sfeer!

Kies de juiste kleur

Het makkelijkste om snel een grote verandering te krijgen, is om de kleuren in je kamer aan te pakken. Bekijk of je nu verf of behang op je muur hebt en neem een kijkje bij de bouwmarkt bij jou in de buurt. In principe kun je elke kleur die je maar wilt in je slaapkamer toevoegen, maar wat zachtere kleuren zorgen voor rust en eenheid. En dat is natuurlijk fijn in een kamer waar je lekker kunt relaxen. Denk aan zachte pastel kleuren, maar ook aan bruin- en grijstinten. Combineer het met bijpassende accessoires.

Voeg extra lichtpunten toe

Om nog meer sfeer te creëren, kun je gebruik maken van extra lichtpunten. Denk aan een slinger met lampjes, fairylights en een bureaulampje. Zorg ervoor dat je deze kunt dimmen, zodat je zelf de lichtsterkte aan kunt passen. Ga voor lampjes met een warme ondertoon, zodat ze extra sfeer toevoegen aan je slaapkamer.

Check de trends

Ben je inspiratieloos? Check dan eens wat de laatste slaapkamertrends van 2023 zijn! Doe ideeën op en maak een visionboard met plaatjes die jij mooi vindt. Dit kun je gebruiken om ook toe te passen in je eigen kamer. En dat hoeft natuurlijk helemaal niet duur te zijn. De kringloopwinkel bij jou om de hoek heeft misschien wel dat ene pareltje staan!

Ga voor een echte eyecatcher

Heb je wat ruimte over in je slaapkamer en ben je op zoek naar een accessoire om deze ruimte op te vullen? Kijk dan eens naar een elektrische sfeerhaard met verwarming! Deze eyecatcher steelt zeker de show in iedere slaapkamer. Door het verwarmende element, zorg je voor een warme sfeer. Het vlammenspel is net echt, zonder dat er echt vuur aan te pas komt. Je hangt hem eenvoudig op aan de muur, waardoor het zelfs in een kleine slaapkamer mogelijk is om een elektrische sfeerhaard te plaatsen.

Het opknappen van je slaapkamer hoeft niet moeilijk of duur te zijn. Zorg dat je van tevoren inspiratie op doet in winkels en op het internet. Kies je stijl en zoek geschikte kleuren, accessoires en lampjes die daarbij passen. Maak het af met een groot accessoire zoals een mooi schilderij of een sfeerhaard. Reken maar dat je weer lekker slaapt!

________________________________________________________________________________________________