Smart Home gadgets voor families met kinderen
In het digitale tijdperk zijn er steeds meer kinderen die bijna met een tablet in de hand worden opgevoed. Tegenwoordig zijn er enorm veel Smart Home gadgets waar je kinderen dan ook prima gebruik van kunnen maken. In dit artikel hebben we een aantal van deze gadgets voor je op een rij gezet! Lees je mee!?

Voordat de echter gaan kijken naar dergelijke gadgets, is het belangrijk om te benadrukken dat veiligheid nog altijd voorop staat. Als ouders kun je verschillende maatregelen nemen om de veiligheid te verhogen. Denk daarbij aan het afdekken van je camera, het beveiligen van je netwerk met een wachtwoord of het gebruik van een VPN. Met de laatste beveiligingsmethoden zorg je ervoor dat je kinderen veilig op het internet kunnen surfen, zonder dat allerlei data onderschept wordt.

Een VPN kun je in dat geval het beste installeren op je router. In dat geval zijn namelijk alle apparaten die verbonden zijn met je router, beveiligd door middel van dezelfde VPN. Dit werkt enorm handig en voorkomt dat je telkens je VPN op elk apparaat moet installeren.

Babyfoon

Allereerst een slimme babyfoon, die je in staat stelt om je baby of kind in de gaten te houden als deze op bed ligt. Ideaal als je bijvoorbeeld een avondje met vrienden of familie wilt doorbrengen terwijl de kinderen al op bed liggen. De camera werkt gewoon via wifi, dus zolang je een internetverbinding hebt, kun je live meekijken met je kind.

Je kunt daarbij ook slimme alerts inbouwen, bijvoorbeeld als je kind beweegt of als de lamp aangaat. Op die manier zie je ook direct als er iets aan de hand is.

Draadloze videodeurbel

Als je niet wil dat je kinderen de deur voor elke vreemde openmaken, dan is een Smart Home videodeurbel ideaal. Het stelt jouw en je kinderen in staat om door middel van een camera en microfoon de bezoeker te bekijken en met hem of haar te praten. Je kinderen hoeven de deur dan niet open te maken, maar kunnen simpelweg kijken of het een bekende is. Is dit niet het geval, dan kunnen ze de deur gesloten houden.

________________________________________________________________________________________________