Split en Multisplit Airco Verschillen Voordelen en Nadelen Uitleg en Informatie


wat zijn de verschillen tussen split en multisplit airco? Informatie en Uitleg

Wilt u in uw woning uw klimaat echt goed geregeld hebben en een aangename leeftemepratuur zowel in de zomer als in de winter dan kan een aircosysteem voor u een goede oplossing zijn. Aircosystemen bestaan uit een binnen en een buitendeel die via dunne koelleidingen met elkaar verbonden zijn. Deze systemen worden spilt- of multisplit genoemd. De ledingen kunnen trouwens in de meeste gevallen in muur of plafond weggegwerkt. Naast koelen kunnen deze systemen ook de lucht verwarmen en hierdoor een goede aanvulling zijn op vloerverwarming. Het geluidniveau van de moderne systemen is dusdanig laag dat het nauwelijks waar te nemen is. Speciale filtersystemen in de apparaten zorgen ervoor dat de lucht schoon wordt gemaakt waardoor het binnenklimaat aanzienlijk verbeterd. Goede aircosystemen zijn verkrijgbaar vanaf € 1.400,-.

Wat is een split airco?

Een zogenaamd split systeem bestaat uit één binnenunit en één buitenunit die met elkaar verbonden zijn. Hiermee kan dus maar één ruimte van de woning of kantoor gekoeld worden.

Wat is een multisplit airco?

Het verschil tussen multisplit en splitsysteem is dat aan één buitenunit meerdere binnenunits aan elkaar verbonden zijn. Hiermee kunnen dus maar meerdere ruimtes van de woning of kantoor gekoeld worden. En er kan geschakeld worden. Dus overdag kan er gekoeld worden in de woonkamer of kantoor en in de nacht in de slaapkamer. Vaak nemen mulitsplitsystemen minder ruimte in beslag dan splitsystemen.Wat zijn de voordelen van airconditioning?
  • Een airco systeem zorgt voor een goede klimaatregeling.
  • De moderne systemen leveren optimale prestaties tegen een relatief laag energieverbruik.
  • De moderne systemen maken nauwelijks geluid.
  • Naast koeling zorgen de systemen voor het schoon maken van de lucht in de woning.
Wat de nadelen van airconditioning?
  • Aircosystemen vergen een behoorlijke investering
  • Bij het verhuizen is een aircosysteem minder eenvoudig mee te nemen.
Wat zijn de alternatieven voor airco?

U kunt een mobiele airco in overweging nemen. Maar over het algemeen vallen de prestaties hiervan tegen. Meer informatie over mobiele airco's vindt u via onderstaande link.Airco moet worden aangelegd door STEK erkende bedrijven

Aircosytemen moeten verplicht aangelegd worden door STEK-erkende bedrijven. Meer informatie hierover vindt u via onderstaande link.Zoekwoorden: Split en Multisplit Airco Verschillen Voordelen en Nadelen Uitleg en Informatie
________________________________________________________________________________________________