Steigerhout Schoonmaken - Tips Advies Uitleg en Aanbiedingen


Hoe kun je het beste steigerhout schoonmaken? Tips en Advies

Het gebruik van oud steigerhout als materiaal om meubels mee te maken is erg populair geworden. Niet vreemd omdat steigerhout, zelfs als het oud is, meestal een hoge kwaliteit heeft en door het verweerde karakter een unieke uitstraling. Wel is het verstandig om als je zelf steigerhout wilt gaan gebruiken, dit van tevoren even goed schoon te maken.

Gebruikt steigerhout schoonmaken en reinigen voor je het gaat gebruiken. Uitleg en Tips

Als het goed is, heeft steigerhout al een leven achter de rug voor je het gaat gebruiken. Daarom is het van belang om het goed schoon te maken en te reinigen voor je ermee aan het werk gaat. Dit is zowel goed voor het behoud van je gereedschap, om te voorkomen dat je jezelf verwond tijdens de verwerking, als om ervoor te zorgen dat je blij bent met het eindresultaat.

1. Controleer het oude steigerhout goed op spijkers, schroeven en ander metaal

Oud steigerhout is gebruikt. In het hout is vaak ijzer te vinden zoals oude spijkers, schroeven en verbindingsmaterialen. Om je gereedschap te sparen, is het verstandig om het steigerhout hier goed op te controleren voordat je ermee aan de slag gaat. Natuurlijk kom je een eind als je dit op het oog doet. Maar om helemaal zeker te zijn, kun je er ook een metaaldetector langs halen.

2. Verwijder grove vervuiling, cement en verfresten van het steigerhout

Als je de spijkers, schroeven en andere ijzerdelen hebt verwijderd, start je met het verwijderen van de grove vervuiling en zand. Soms zitten er cement, kalk of dikke verfresten op de planken. Je kunt deze laten zitten. Maar beter is toch om zeker dikke plakken cement en kalk eraf te bikken. Eventueel kun je ook verfresten verwijderen of afbranden.

3. Het steigerhout zand en stofvrij maken

Voordat je met het definitief verwerken van het steigerhout begint, kun je deze schoon maken met een borstel en een sopje van handwarm water met groene zeep. Hiermee verwijder je het resterende zand, stof en eventuele andere viezigheid van het steigerhout. Zo voorkom je dat je viezigheid de woning in sleept.

4. Steigerhout bewerken

De meeste mensen vinden onbewerkt steigerhout is het mooist. Mocht je toch iets anders willen, bijvoorbeeld dat vocht wat minder gemakkelijk het steigerhout binnendringt, dan kun je het bewerken met beits of wash. Als alternatief kun je steigerhout ook behandelen met een waterafstotende coating. Het meubelstuk weert dan water af. Dit wordt veel gedaan met tuinmeubilair van steigerhout.

Steigerhout Beschermen met Beits - Youtube VideoBijpassende Informatie en Advies
> Steigerhout Meubels - Informatie Overzicht
> Eiken Tafel Schoonmaken - Advies en Tips

Zoekwoorden: Steigerhout Schoonmaken en Reinigen | Advies | Informatie | Tips | Uitleg | Aanbiedingen
________________________________________________________________________________________________