Stelpost Stelposten Informatie Advies Tips en Uitleg

Wat is een Stelpost of zijn Stelposten?

In de offerte van een bouwbedrijf of aannemer voor een uit te voeren bouwklus wordt vaak gesproken over een stelpost of stelposten. Vrijwel elke bouwofferte bevat stelposten. Hiermee worden die zaken aangegeven waarover de opdrachtgever nog geen definitieve beslissing heeft genomen en die na afloop bovenop de offerte in rekening worden gebracht door de bouwer. Hierbij kan gedacht worden aan een stopcontact extra, een drempel meer of een ander klein klusje. Het zal normaal gesproken nooit gaan om uitgebreide werkzaamheden. Normaal gesproken worden stelposten wel als zodanig opgenomen in de offerte.

Wat zijn de risico's van stelposten in een offerte?

Als het goed is afgesproken met de aannemer en op een heldere en duidelijke wijze is vastgelegd in de offerte dan zijn er niet veel risico's. Echter het komt voor dat aannemers om zeer scherp te kunnen aanbieden een groot aantal zaken opnemen als stelpost. Hierdoor wordt de indruk gewekt dat er voor een lage prijs wordt gebouwd. Echter bij afronding van de bouwklus worden er een groot aantal stelposten en/of meerwerk in rekening gebracht waardoor de totale opdracht veel meer kost dan in eerste instantie leek. Zeker bouwbedrijven die te kwader trouw handelen maken van deze methodes gebruik.

TIP: Beperk het aantal stelposten in de bouw offerte zoveel mogelijk

Advies is om het aantal stelposten in de offerte helemaal te voorkomen of beperkt te houden zodat je goed weet waar je aan toe bent en niet voor verrassingen komt te staan. En staan er toch een stelpost vermeld, laat dan gedetailleerd vermelden waarvoor deze is op genomen en maximaliseer het bedrag van de stelposten. Hierdoor voorkom je veel te hoge rekening voor de bouw en verbouw werkzaamheden achteraf.

Aanbiedingen en prijs van de bouw en verbouw werkzaamheden

Ga je bouwen of verbouwen en wil je weten wat de verbouwing zal gaan kosten. Je kunt via onderstaande bedrijven en websites gratis meer informatie, offertes en prijzen aanvragen voor bijna elke denkbare verbouwing.

Meer Informatie over Bouwen en Verbouwen

- Aanbouw
- Dakopbouw
- Casco Bouwen
- Meerwerk
- Minderwerk

Zoekwoorden: Stelpost Stelposten | Informatie | Advies | Tips | Uitleg
________________________________________________________________________________________________