Stucwerk Badkamer Prijs Tips Kosten VoordelenStucwerk is ideaal voor de badkamer

Staat er bij jou een verbouwing van de badkamer op de planning? Bij een badkamer denken we al snel aan tegels op de wanden en vloer, maar heb je stucwerk in de badkamer al eens overwogen? Daar is het namelijk zeer geschikt voor, lees maar mee.

Voordelen van stucwerk in je badkamer

Stucwerk in de badkamer is zeer hygiënisch. Schimmel en vuil komt vaak terug in voegen. Deze voegen zijn er niet bij stucwerk. Daarnaast lijkt door het ontbreken van de voegen je badkamer ook nog eens groter. Tot slot geeft stucwerk je badkamer een originele moderne uitstraling, een uitstraling die je nog niet in veel badkamers ziet. Ga je voor een strakke badkamer, dan is het zelfs mogelijk om je douche, bad en wastafel met stucwerk af te werken.

Geschikte stucwerk soorten

Niet alle stucwerk soorten zijn geschikt voor de badkamer, de ene soort kan beter tegen water dan de ander en dat is in de badkamer geen overbodige luxe. Zeker wanneer je bijvoorbeeld de douche van stucwerk wilt voorzien, is goed stucwerk erg belangrijk wegens de constante waterbelasting. Het nadeel van stucwerk in de badkamer is dat er aan waterdicht stucwerk een hoog prijskaartje hangt. Gemiddeld zijn de stukadoor kosten per m2 130 Euro. Je hebt de keuze uit de volgende stucwerk soorten:
  • Tadelakt is een waterafstotende pleistersoort op basis van kalk en pigmenten. Tadelakt wordt ingezet voor een mediterraanse sfeer.
  • Terrastone is een waterafstotende pleistersoort op basis van natuurlijke mineraalstoffen. Terrastone geeft een natuursteenachtig effect.
  • Microcement en microbeton bestaan uit vloeistof en cementgebonden mortel. Microbeton is net iets sterker en daardoor ook geschikt voor bijvoorbeeld vloeren.
Laat een stukadoor je badkamer stucen

Aangezien er aan dit type stucwerk een behoorlijk prijskaartje hangt en het stucwerk soorten zijn die met speciale technieken moeten worden aangebracht is het aan te raden om deze klus te laten uitvoeren door een ervaren stukadoor. Vergelijk stukadoors op basis van prijs, kwaliteit, garantie en ervaring met het stucen van badkamers. Laat je adviseren over de beste stucwerk soort voor jouw badkamer zodat je straks jarenlang geniet van een strakke schone badkamer.

Bijpassende Informatie en Aanbiedingen
- Badkamer Inspiratie en Tips

Zoekwoorden: Stucwerk Badkamer Prijs Tips Kosten Voordelen
________________________________________________________________________________________________