Studentenkamer op Zolder Maken -Informatie Ideeën en Tips


Hoe kun je een studentenkamer op zolder maken?

De zolder kan een ideale plek zijn om een studentenkamer te maken. Dit kan een studentenkamer zijn die je gaat verhuren. Maar je kunt de zolder ook gebruiken om voor je eigen dochter of zoon een eigen studentenkamer te maken. Als je aan de slag gaat om een studentenkamer te maken, is het goed om over een aantal zaken na te denken. Op deze pagina vind je advies, ideeën, informatie en tips die je bij deze klus kunnen helpen.

Waar moet je aan denken als je een studentenkamer op zolder maakt?

Als je een studentenkamer maakt voor je eigen dochter of zoon dan zijn er iets minder zaken waarmee je rekening moet houden dan wanneer je een studentenkamer gaat inrichten die je wilt verhuren. Maar desondanks zijn er toch flink wat punten waar je aandacht aan moet hebben besteed voordat je aan de verbouwing begint.

Welke voorzieningen wil je de studentenkamer op zolder geven?

Als je een studentenkamer op zolder wilt gaan verhuren en zelfs als deze voor je eigen kind bedoeld is, moet je goed bedenken welke voorzieningen je wilt maken. Als je zelf voldoende privacy wilt hebben en deze ook wilt geven aan de student, dan is het goed om op zolder ook een badkamer en keuken in te richten. Ben je dit van plan, controleer dan vooraf of het ook echt mogelijk is op zolder. Verder is het van belang dat een verhuurde studentenkamer ook echt op slot kan en de privacy van de student is gewaarborgd. Onderstaand vind je een overzicht van aandachtspunten waarmee je rekening moet houden als je een studentenkamer op zolder maakt.
  • Is de zolder voldoende geïsoleerd? Als dit niet het geval is dan kan je dit behoorlijk wat extra stookkosten opleveren.
  • Controleer of je op zolder een badkamer en/of keuken kunt maken.
  • Zorg voor voldoende ventilatie. Zeker als er ook een badkamer komt.
  • Zorg ervoor dat de gehuurde studentenkamer op zolder afgesloten kan worden en de privacy van de huurder gewaarborgd is.
  • Maak met goede tussenwanden een duidelijke scheiding tussen het verhuurde gedeelte van de zolder en de andere ruimte.
  • Zorg ervoor dat er in de zomermaanden goede zonwering is.
  • Zorg voor geluidswerende vloerbedekking zodat je zelf geen last hebt van de bewoner op zolder.
  • Zorg voor voldoende natuurlijk licht op zolder. Plaats eventueel extra dakramen.
TIP: Zorg voor voldoende zonwering in de zomer en goede isolatie voor de winter

In de zomer kan de temperatuur op zolder al snel oplopen. Omdat dit vaak niet bevorderlijk is voor de concentratie, zijn goede zonwering en wellicht zelfs airco noodzakelijk. Daarmee zorg je voor aangenamere temperaturen en voelt de student zich een stuk prettiger. In de winter wil je natuurlijk zo efficiënt mogelijk stoken. Als de zolder niet goed geïsoleerd is, kunnen de stookkosten behoorlijk uit de pan rijzen.

Waar moet je aan denken als je een studentenkamer gaat verhuren?

Als je van plan bent een studentenkamer te gaan verhuren, moet je met een aantal zaken rekening houden die wettelijk zijn vastgelegd. Hierbij gaat het bijvoorbeeld over de vaststelling van de huur aan de hand van het puntensysteem, het waarborgen van de privacy van de huurder, het beëindigen van de huur en andere zaken. Het is verstandig om je van tevoren goed te informeren over deze eisen en richtlijnen...kamerverhuur eisen en richtlijnen >

TIP: Zorg ervoor dat privacy van de huurder van de studentenkamer geregeld is!

Een huurder van een kamer, en dus ook van een studentenkamer, heeft wettelijk recht op privacy. Dit betekent dat een verhuurder nooit zonder toestemming van de huurder de gehuurde ruimtes mag betreden. De huurder heeft ook het recht de gehuurde zolderkamer af te sluiten. Het is dus verstandig om hiermee rekening te houden bij het maken van een studentenkamer op zolder.

Gerelateerde Informatie:
> Inrichting Studentenkamer - 10 Handige Tips

Trefwoorden: Studentenkamer op Zolder Maken | Advies | Ideeën | Informatie | Tips
________________________________________________________________________________________________