Thuiskantoor inrichten
Steeds vaker werken we vanuit huis in plaats van op kantoor. Richt daarom een fijne werkplek in in uw huis. Met de volgende tips creëert u een inspirerende thuiswerkplek of studeerkamer. Let er bij het inrichten van de werkplek in huis op dat er voldoende daglicht aanwezig is, zodat u het meeste uit uw werkuren haalt.

Juiste werkruimte kiezen

Of u nu alle ruimte over hebt in huis of wat kleiner behuisd bent en het beste moet maken van de ruimte die u tot uw beschikking heeft: het is verstandig om goed na te denken over de ruimte die u aanwijst als werkkamer. Mocht u uit verschillende kamers kunnen kiezen, is het verstandig om te kiezen voor een ruimte met ramen. Zo bent u niet afhankelijk van kunstlicht. Let ook op de aanwezigheid van externe geluiden, zoals kinderen die in de aangrenzende ruimte spelen of langsrazend verkeer. Kies liever niet voor uw slaapkamer als een ruimte een dubbele functie moet krijgen. Door te werken in de slaapkamer verkleint u namelijk de mentale associatie tussen de slaapkamer en slapen.

Kies de juiste kleuren

Om lekker te kunnen werken heeft u focus en rust nodig. Door het thuiskantoor in te richten met de juiste kleuren, creëert u de perfecte omgeving. Blauw en groen zijn van nature rustgevende kleuren en uitermate geschikt voor op de muren van uw werkruimte. Rode accenten geven wat pit en verhogen je hartslag. Dit kan een goede toevoeging zijn als u bijvoorbeeld veel onderhandelingen of sales gaat verrichten.

Snelle internetverbinding

Om uw werk te doen heeft u een snelle internetverbinding nodig waar u op kunt vertrouwen. Glasvezel-internet is een uitstekende keuze. Een glasvezelverbinding loopt direct naar uw voordeur en is altijd snel en stabiel, ook als het hele gezin online is. Een bijkomend voordeel is dat een glasvezelverbinding niet verstoord wordt door externe factoren, zoals het internetgedrag van uw buren of de afstand tot de wijkcentrale. Die zoommeeting doorloopt u dus zonder dat de verbinding hapert.

Ergonomisch meubilair

Laat de keukenstoel in de keuken staan en kies voor een kwalitatieve bureaustoeldie u op hoogte kunt instellen. Waar mogelijk schaft u ook een in hoogte verstelbaar bureau aan, zodat u het op uw eigen hoogte kunt aanpassen of dat u hier desgewenst een sta-bureau van kunt maken. De bovenkant van het bureaublad moet aansluiten bij de hoogte van de ingestelde armsteunen. Door het beeldscherm op de juiste hoogte te plaatsen, voorkomt u lichamelijke klachten in bijvoorbeeld uw nek. Voor een juiste kijkhoek dient u de laptop of losse monitor op de juiste hoogte te plaatsen. Een laptopstandaard zorgt ervoor dat u niet voorovergebogen zit te werken en er zijn monitoren met een vaste monitorarm voor het verstellen en draaien van het scherm.

Informatie afbeelding: Unsplash

________________________________________________________________________________________________