Tips voor het inrichten van een stijlvolle woonkamer
Het inrichten van een woonkamer kan een ontmoedigende taak zijn. Je wilt een ruimte creëren die zowel functioneel als stijlvol is, maar het vinden van de juiste balans tussen die twee kan moeilijk zijn. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen een woonkamer te creëren die helemaal is ingericht naar jouw smaak! 

Kies het juiste meubilair

De meubels die je kiest voor je woonkamer kunnen een grote invloed hebben op de algehele uitstraling van een ruimte. Voordat je gaat winkelen voor meubels is het belangrijk om te bedenken hoe de stukken zullen functioneren binnen de indeling van je kamer. 

Het eerste waar je op moet letten bij het kiezen van meubels voor je woonkamer is functionaliteit. Je wilt stukken kiezen die functioneel zijn en tegen een stootje kunnen. Kies daarom voor meubels die duurzaam en gemakkelijk schoon te maken zijn. Wil je liever je oude meubels houden? Dan kun je ervoor kiezen om een nieuwe uitstraling te creëren door de meubels te bekleden. Zo zou je je bank binnen een handomdraai kunnen om toveren met behulp van een bankhoesDit is een geweldige optie als je voor weinig geld aan de slag wilt gaan. Er zijn tegenwoordig ook hoezen voor stoelen te verkrijgen. Neem zeker eens een kijkje bij de bankhoezen voordat je nieuwe meubilair aanschaft! 

Kies een kleurenpalet

Als je eenmaal de meubels hebt gekozen die je in je woonkamer wilt plaatsen, dan kun je gaan nadenken over de kleuren die je in het ontwerp wilt verwerken. Het kleurenpalet dat je kiest voor je ruimte zal helpen een samenhangende uitstraling te creëren. De beste manier om je kleurenpalet te kiezen is het gebruik van een inspiratiebord. Een inspiratiebord is een effectieve manier om je ontwerpideeën bij elkaar te brengen, zo kun je een weloverwogen keuze maken. De meeste mensen kiezen voor neutrale kleuren omdat ze het gevoel hebben dat ze hier minder snel op uitgekeken raken. Toch is het tegenwoordig ook in om juist te kiezen voor fellere en contrasterende kleuren.

Kies de juiste verlichting

Door middel van het plaatsen van de juiste verlichting heb je de mogelijkheid om een bepaalde sfeer in een kamer te creëren. We raden je aan om te kiezen voor 2-3 lichtbronnen per kamer. De kans is klein dat je er meer gaat gebruiken. Voor een slaapkamer zou je kunnen kiezen voor geel of oranje licht. Dit creëert een knusse sfeer. Voor een hal of bijkeuken kun je juist kiezen voor wit licht om goed te kunnen zien. In andere ruimtes wordt er vaak een combinatie gebruikt. 

Bijpassende informatie en advies
- Woonkamer

________________________________________________________________________________________________