Tropische tuin


Wat is een tropische tuin?

Lianen, slingerpaadjes en een scala aan planten en bloemen: dat is een jungle- oftewel tropische tuin. Netjes, overzichtelijk en geordend zijn kenmerken waar een tropische tuin vooral niet aan moet voldoen. Alhoewel de tuinen in Nederland meestal nog traditioneel ingericht zijn, wint de tropische tuin aan populariteit.

De inrichting van een tropische tuin

Een tropische tuin is een wirwar van planten en bomen. Deze zijn dan ook gelijk het belangrijkste ingrediënt van de tropische tuin. Voor de begroeiing in een tropische tuin kunt u de volgende soorten gebruiken:
  • Varens
  • Palmen
  • Camellia's
  • Bamboe
  • Passiebloem
  • Klimplanten
Om een ideale jungletuin te creëren is het noodzakelijk dat u verschillende lagen in de begroeiing aanbrengt. Combineer bijvoorbeeld varens met bamboe en passiebloem om deze lagen te creëren. Bamboe is essentieel in de tropische tuin om het juiste 'klimaat' te creëren, bamboe werkt namelijk isolerend en beschermt de planten tegen wind.

Het gebruik van water

Een vochtig klimaat, zoals een tropisch regenwoud kent, valt niet te maken in Nederland. Het gebruik van water in de tropische tuin zorgt wel voor een tropische sfeer. Als u vanuit een centrale vijver een stroompje door de tuin laat slingeren en dit combineert met overhangende begroeiing en tropische vissen waant u zich zonder twijfel in een tropisch regenwoud.

Een GRATIS offerte voor een tropische tuin aanvragen?

Woonwebsite helpt u met het vinden van een professioneel bedrijf. Vul het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in, inclusief telefoonnummer. Om tot een goede offerte te komen is telefonisch overleg of zelfs een bezoek regelmatig noodzakelijk. Alleen aanvragen met telefoonnummer kunnen in behandeling worden genomen.

Woonwebsite Disclaimer

Aanhef: * m / v
Uw Voorletter(s):   
Uw Achternaam: *
Straat: *
Huisnummer: * Toevoeging:
Postcode: *
Plaats: *
Telefoon:    
Telefoon Overdag:    
E-mail: *
Graag ontvang ik een GRATIS offerte:
Ja Nee
Omschrijving van de gewenste werkzaamheden:
De oppervlakte van uw tuin in m2:
Wanneer wilt u de klus laten uitvoeren:
Wanneer bent u het beste bereikbaar voor vragen:
Vragen en opmerkingen:
* = verplicht veld