Valentijnsdag

14 februari: Valentijnsdag

Een kaartje, een bloemetje, een cadeautje, een romantisch diner… iedereen kent het wel: Valentijnsdag. De dag dat geliefden en dierbaren eens lekker in het zonnetje worden gezet. Dit kan voor een partner, maar ook voor moeder, vader, oma, opa.

14 februari is echter niet zomaar een dag waarop we onze dierbaren cadeautjes geven. Er zitten namelijk eeuwenoude legendes aan deze dag verbonden...

Ontstaan van Valentijnsdag

De meest bekende legende is die van een priester genaamd Valentinus. Hij stond bekend om de goede dingen die hij deed voor zijn zwakkere medemens. Het verhaal gaat dat hij de dochter van de stadhouder van Rome genas. Priester Valentinus trouwde geliefden in het geheim, ook al was dit destijds door de keizer verboden. Keizer Claudius II liet priester Valentinus daarom op 14 februari 270 onthoofden. De priester schreef vlak voor zijn executie een brief aan de dochter van de stadhouder van Rome, die hij ondertekende met de woorden “van je Valentijn”. De Paus riep 14 februari uit tot gedenkdag van de heilige Sint Valentijn en Valentijnsdag was geboren!

Anonieme Valentijnskaart

Een symbool van Valentijnsdag is de Valentijnskaart. Het versturen van Valentijnskaarten gebeurt al sinds de Middeleeuwen. Het was (en is) de gewoonte om deze kaarten anoniem te versturen. Ook rozen en kaarsen staan symbool voor romantiek en dus ook voor Valentijnsdag.

Cadeautips voor Valentijnsdag

Verras uw geliefde op Valentijnsdag met de mooiste woonkado’s. Op onderstaande pagina’s kunt u zich laten inspireren door leuke, opvallende, lieve, aparte, persoonlijke en romantische aanbiedingen ...

- Alle Woonkado's
- Woonkado's Speciaal voor Valentijnsdag!
- Woonkado's voor Mannen
- Woonkado's voor Vrouwen

Gerelateerde onderwerpen:
- Meer Informatie en Overzicht Feestdagen »
- Meer Informatie Pasen »

Valentijnsdag | Feestdagen | Informatie | Inspiratie