Verhuizen? Hier moet u op letten!
Gaat u verhuizen naar Amsterdam? Dan is er er veel waar u aan moet denken. Van het kopen van verhuisdozen tot het regelen van transport en het informeren van de gemeente. Wilt u er zeker van zijn dat u niets vergeet? We geven u graag een aantal tips.

Het regelen van een verhuizing kunt u opdelen in drie delen.

Wat regelt u voor de verhuzing

Het is verstandig voor de verhuizing de buurt alvast te verkennen. Zit er een bushalte of een treinstation in de buurt? Heeft u een auto en moet u een parkeervergunning aanvragen? Waar zit de supermarkt, de huisarts, de tandarts? Meld u alvast aan bij de tandarts en huisarts en laat uw dossier overzetten zodat u dit niet op het laatste moment hoeft te regelen.

Het is ook slim om alvast offertes op te vragen bij verschillende verhuisbedrijven en op tijd een verhuisbedrijf in Amsterdam te regelen. Zo heeft u ruim de tijd om een bedrijf te vinden dat bij uw wensen en budget past.


Wat regelt u tijdens de verhuizing?

Vlak voordat u de deur van uw oude huis achter u dichttrekt is het verstandig de meterstanden te noteren en hiervan ook een foto te maken zodat er later geen misverstand over het verbruik kan ontstaan. Dit doet u ook in uw nieuwe woning, nog voordat u gas, licht of water gebruikt.

Vergeet niet het gas, de elektriciteit en het water af te sluiten in de oude woning en te controleren of u alle reservesleutels heeft. Houd uw portemonnee, (pin)passen en telefoon op een plek waar u ze makkelijk kunt vinden om te voorkomen dat ze zoekraken tussen de verhuisdozen en spullen.

Maakt u gebruik van een verhuisservice Amsterdam? Zet dan alle breekbare spullen op de foto zodat u onverhoopte schade kunt aantonen.

Na de verhuizing

Heeft u zich al aangemeld bij de gemeente en andere instanties? Doe dit zo snel mogelijk zodat eventuele uitkeringen en subsidies met de juiste gegevens worden verwerkt en u niet achteraf geld terug moet betalen. Betrekt u een bestaand huis? Dan is het verstandig de sloten te laten vervangen. De vorige bewoners kunnen nog een reservesleutel hebben. Ook is dit het moment om te controleren of het huisnummer goed zichtbaar is en eventueel een reflecterend huisnummer te kopen zodat uw woning goed vindbaar is voor hulpinstanties.

Maak het uzelf niet te moeilijk als u gaat verhuizen en kies voor een verhuisservice in Amsterdam zodat het meeste werk voor u uit handen genomen wordt.

Bijpassende tips en informatie
- Verhuizing

________________________________________________________________________________________________