Vintage interieur


Woontrend: Vintage

Een van dé trends van dit moment is vintage. Dit kan letterlijk worden geïnterpreteerd door leuke antiekzaakjes af te struinen op zoek naar dat ene unieke object uit vroegere tijden. Maar u kunt uw interieur zeker ook met vintage ogende accessoires en meubels vullen.

Wees hier vooral creatief in en combineer alles net even iets anders. De basis van de vintagestijl is dan ook het gebruik van veel verschillende soorten stoffen en kleuren op een eigen, unieke manier in de stijl van vroeger.

Kies voor een periode

Wilt u uw gehele interieur in vintagelook? Het is dan belangrijk om te kiezen voor een specifieke periode die het beste bij uw karakter past. Pas hierna kunt u deze stijl subtiel nabootsen. Het is natuurlijk belangrijk om hier vooral creatief in te zijn en het interieur echt eigen te maken.

Handige tip: elk decennia kenmerkte zich door bepaalde kleuren. Net na de oorlog was er bijvoorbeeld weinig metaal en werd er veel met hout en bruine en groene kleurtinten gewerkt. In de jaren ’60 maakte kunststof zijn intrede, wat leidde tot bonte interieurs. Vintagestijl in nieuwbouw? Vooral doen! Het interieur krijgt op deze manier meer ziel en de stijl contrasteert prachtig met de strakke bouwlijnen.

Speel met kleur, vorm en print

Kies vooral voor combinaties waarvoor u in eerste instantie niet zou kiezen. Plaats bijvoorbeeld oud en nieuw naast elkaar of leg kussens met verschillende prints en stoffen bij elkaar op de bank. Liever niet teveel drukte in uw interieur? Gebruik dan rustige kleuren en klassieke meubelen, maar laat één opvallende kleur op meerdere manieren terugkomen. Koop bijvoorbeeld meerdere vintage accessoires in verschillende tinten blauw of geel en laat dit overal terugkomen. Maak hierin vooral gebruik van diversiteit van nuances om uw interieur levendig te maken.

Compleet plaatje

Een manier om uw interieur echt die vintagelook te geven is bijvoorbeeld door een vintage behang op uw muur te doen. Iedereen kent wel de prints van de behangen van vroeger met zijn typische design en kleurgebruik. Deze prints zijn nu steeds vaker terug te zien en dus eenvoudig te incorporeren in uw interieur.

Meer Informatie over Vintage Meubels

> Vintage Bank
> Vintage Decoratie en Accessoires
> Vintage Meubelen

Afbeelding: Villa Jipp

Vintage interieur | Trend | Ideëen | Tips | Aanbiedingen