Vloerverwarming met Laminaat - Advies en Informatie


Kan vloerverwarming in combinatie met laminaat?

Vloerverwarming kun je vrijwel overal toepassen. Het is echter wel zo dat een vloerbedekking (in combinatie met een vloerverwarming) goed uitgekozen moet worden. Als er gebruik wordt gemaakt van een vloerbedekking die de warmte maar langzaam en slecht doorlaat, dan wordt het effect van de vloerverwarming verminderd. Laminaat en vloerverwarming kunnen samen gaan. Maar dit hangt wel af van het soort laminaat. Nadeel is dat je niet zo in het algemeen kunt zeggen welk soort laminaat goed combineert met vloerverwarming en welke niet.

Wat zijn de voordelen en nadelen van vloerverwarming met laminaat?

Bij laminaat moet je rekening houden met de isolerende werking van het materiaal. Bij sommige soorten laminaat is dit ook aan de orde. Dit zorgt ervoor dat het effect van de vloerverwarming minder wordt met als gevolg dat je dat misschien extra radiatoren in huis moet plaatsen om de woning warm te krijgen. Vloerverwarming in combinatie met laminaat als hoofdverwarming is geen optimale combinatie. Het grote voordeel van laminaat is wel dat het een relatief goedkoop soort vloerbedekking is.

ADVIES: Laat je goed adviseren voordat je vloerverwarming met laminaat combineert

Een ander punt waarmee je rekening moet houden bij vloerverwarming in combinatie met laminaat is de werking van het materiaal. Sommige soorten laminaat bevatten materialen die uitzetten en krimpen naarmate de temperatuur omhoog of omlaag gaat. Vloerverwarming kan dit effect te groot maken. Daarnaast is niet elk merk of type laminaat geschikt voor vloerverwarming. Laat je altijd goed informeren door de leverancier of het laminaat van jouw keuze geschikt is om te combineren met vloerverwarming voor je tot aanschaf overgaat!
...meer Informatie over Vloerverwarming >

Vloerverwarming bij andere vloerbedekkingen

Naast laminaat zijn er ook nog andere vloerbedekkingen geschikt voor een vloerverwarming:

> Vloerverwarming en Houten Vloer
> Vloerverwarming en Linoleum of Marmoleum
> Vloerverwarming en Tapijt
> Vloerverwarming en Natuursteen
> Vloerverwarming en Parket
- Vloerverwarming Voordelen
> Ondervloer en Vloerverwarming - Advies en Informatie

Trefwoorden: Vloerverwarming en Laminaat | Advies | Informatie | Mogelijkheden | Nadelen | Voordelen
________________________________________________________________________________________________