Vloerverwarming en Parket


Kan vloerverwarming in combinatie met parket?

Vloerverwarming kun je vrijwel overal toepassen. Het is echter wel zo dat een vloerbedekking (in combinatie met een vloerverwarming) goed uitgekozen moet worden. Wat parket betreft is vloerverwarming ook goed mogelijk. Daar moet wel bij gezegd worden dat er speciaal parket is dat goed gebruikt kan worden voor vloerverwarming.

Mogelijkheden van Parket en vloerverwarming

Wanneer u vloerverwarming in combinatie met parket gaat gebruiken moet u zich afvragen of u de vloerverwarming als hoofd- of als bijverwarming wilt gaan gebruiken. Wanneer het als hoofdverwarming moet werken, moet u op zoek gaan naar parket wat gelijmd kan worden aan de ondervloer. De “zwevende” vloeren zijn hiervoor niet geschikt omdat de luchtlaag niet bevorderlijk werkt voor de warmteverspreiding. De “zwevende” vloeren kunnen wel gebruikt worden als u de vloerverwarming als bijverwarming gaat gebruiken.

Parket heeft een goede warmtedoorlaatbaarheid. Hierdoor maakt u ook nog eens economisch gebruik van uw vloerverwarming! Daarnaast wordt bij parket de temperatuur gelijkmatiger over de vloer verdeeld. Het is trouwens niet aan te bevelen om op het parket nog een vloerkleed te leggen aangezien dit het doorlaten van de warmte beperkt. Laat u in ieder geval goed informeren door een adviseur of uw leverancier om onnodige kosten te vermijden!

Vloerverwarming bij andere vloerbedekkingen

Naast laminaat zijn er ook nog andere vloerbedekkingen geschikt voor een vloerverwarming:

- Vloerverwarming en Houten Vloeren »
- Vloerverwarming en Linoleum of Marmoleum »
- Vloerverwarming en Tapijt »
- Vloerverwarming en Natuursteen »
- Vloerverwarming en Laminaat »
- Voordelen en Nadelen van Vloerverwarming »

Aanbiedingen vloerverwarming

Bent u op zoek naar vloerverwarming voor in huis? Neem een kijkje bij onderstaande aanbieders en laat u informeren over de mogelijkheden!

Vloerverwarming | Vloerbedekking | Parket | Hout | Informatie | Aanbiedingen | Tips