Vloerverwarming Voordelen Milieu Kosten en Tips voor Besparing
Veel Nederlanders maken tegenwoordig nog gebruik van traditionele radiatoren die meestal aan de wanden vastzitten. Maar de afgelopen jaren is deze trend gekeerd en kiezen steeds meer mensen voor een vloerverwarming. En terecht, want vloerverwarmingen hebben de nodige voordelen als je ze vergelijkt met de traditionele verwarming.

Vloerverwarming Voordelen

De belangrijkste voordelen van vloerverwarming zijn:

1. Een cv-installatie en de radiatoren nemen in huis de nodige ruimte in. Een vloerverwarming is onzichtbaar en ligt onder de vloer. Hierdoor heb je aanzienlijk meer ruimte in huis tot je beschikking.

2. Vloerverwarming zorgt voor een goede luchtkwaliteit. Het circuleren van stof in de kamers neemt flink af. Met name mensen die allergisch zijn of kampen met hooikoorts, profiteren enorm van de stofvrije lucht in huis. Ook blijft de luchtvochtigheid door een vloerverwarming aangenaam.

3. Een vloerverwarming zorgt voor een effectieve spreiding van de warmte. Het complete vloeroppervlakte wordt namelijk verwarmd, wat een gelijkmatige spreiding van de warmte en dus een stabiele temperatuur tot gevolg heeft. De kamer voelt zo aangenaam aan.

4. De goede warmtespreiding zorgt ook voor een flink lager energieverbruik, dat tot wel 20% kan oplopen. Dit levert natuurlijk een behoorlijke kostenbesparing op. Door het plaatsen van de vloerverwarming te combineren met het zoeken van de goedkoopste (groene) energieleverancier, dit kan eenvoudig via een online energievergelijker, kan de besparing nog een stuk hoger oplopen. Wie deze twee maatregelen neemt, heeft de vloerverwarming in een relatief korte tijd terugverdiend.

5. Vanwege het energiezuinige effect van een vloerverwarming, is dit type verwarming aanzienlijk beter voor het milieu dan de reguliere radiatoren.

Het milieu vaart er wel bij

Een vloerverwarming heeft de nodige voordelen voor het milieu. Vooral omdat, zoals net al is geconstateerd, een vloerverwarming naar verhouding energiezuinig is. Kies daarom zeker voor vloerverwarming in combinatie met een online energievergelijker die bepaalt welke energieleverancier voor jou het meest groen én voordeligste is. Zo bereik je het meest stabiele en rendabele energieverbruik. Doorgaans kan een gemiddeld huishouden door deze ingrepen tot 25% energie besparen. Uiteindelijk ben je met een vloerverwarming dus zuiniger uit dan met radiatoren.

Klimaatdoelen en CO2-uitstoot

Tevens draag je sterk bij aan de klimaatdoelen die de Nederlandse overheid zich voor de komende decennia gesteld heeft. Zo is in een onderdeel daarvan, het Energieakkoord, vastgesteld dat de regering duurzamere energie stimuleert en hiervan een toename beoogd tot een aandeel van 16% in 2023. Daarnaast moet de CO2-uitstoot van de Europese Unie aanzienlijk worden teruggedrongen. Het is de bedoeling dat de CO2-uitstoot in Nederland in 2050 met 80-95% is teruggelopen ten opzichte van het jaar 1990. En wie wil daar geen (grote) bijdrage aan leveren? Iedereen toch? Kies daarom nu voor vloerverwarming en neem - het liefste - meerdere maatregelen om jouw energieverbruik terug te dringen. Veel plezier alvast van jouw vloerverwarming en de honderden euro's die je daarmee op jaarbasis kunt besparen.

Vloerverwarming Voordelen Milieu Kosten en Tips voor Besparing
________________________________________________________________________________________________