Waarom refurbished een goede keuze is
Er zijn steeds meer apparaten refurbished te verkrijgen, hier maken we ook steeds meer gebruik van. Maar er zijn toch ook nog een aantal vooroordelen en mythes rondom refurbished. In deze blog lees je alles waarom refurbished juist wel een goede keuze is en ontkrachten we alle mythen rondom refurbished apparaten.

Refurbished is niet hetzelfde als tweedehands

De grootste denkfout die gemaakt wordt als het om refurbished apparaten gaat, is dat het gewoon tweedehands apparaten zijn met mankementen en als nieuw worden verkocht. Maar dit is zeker niet het geval. Je hebt met een refurbished apparaat even veel kans op mankementen als bij een nieuw apparaat. Nieuwe apparaten worden vaak aan de lopende band geproduceerd. Een eventueel mankement wordt pas opgemerkt bij het eerste gebruik. Een refurbished apparaat wordt daarentegen na gebruik volledig nagekeken, getest en gereinigd. Je krijgt na aankoop van een refurbished apparaat ook dezelfde garantie als bij een nieuw apparaat. Je kunt dus met een gerust hart

refurbished laptops kopen.

Refurbished brengt risico's met zich mee

Dit is meestal zeker niet het geval. De meeste apparaten zijn zoals eerder beschreven, altijd goed nagekeken en getest. Op deze manier weet de verkoper ook goed dat het apparaat naar behoren functioneert. Daarom geven de meeste winkels ook gewoon garantie op refurbished apparaten. Blijkt er onverhoopt toch iets niet goed te zijn met het product, dan kan het altijd terug naar de winkel.

Keurmerk refurbished

Voor alle refurbished apparaten van Apple bestaat er een keurmerk Refurbished. De aangesloten bedrijven controleren en inspecteren de apparaten grondig. De belangrijkste onderdelen zoals accu en beeldscherm worden altijd gecontroleerd en eventueel vervangen. Er is een uitgebreide checklist waar alle punten van het besturingssysteem, aanraakfuncties, de cameralens en microfoon op gecontroleerd worden. De verkoper geeft daarnaast 24 maanden garantie. Dit is de garantie die je ook krijgt bij aanschaf van een nieuw apparaat.

Een duurzame keuze

Naast dat een refurbished apparaat aanschaffen, aantrekkelijk is voor je portemonnee, is het ook nog eens een duurzame keuze. Door een refurbished apparaat aan te schaffen wordt er voorkomen dat er een nieuw apparaat gemaakt hoeft te worden. Mocht er een reparatie aan een refurbished apparaat gedaan moeten worden, dan wordt hier zelfs een anders gebruikt model voor gebruikt om deze reparatie uit te voeren. Kortom, een refurbished apparaat aanschaffen is een veilige, duurzame keuze en daarnaast ook nog eens aantrekkelijk voor je portemonnee

Bijpassende informatie en advies
- Werkkamer

________________________________________________________________________________________________