Warmteverlies Berekenen Advies Tips Informatie


Hoe kun je warmteverlies berekenen?

Warmteverlies Berekenen Advies Tips Informatie. Om een aangename temperatuur in uw huis te hebben, is het belangrijk om het warmteverlies te bereken. Wanneer het warmteverlies hoger is dan de warmte in de ruimte, dan kan het bij lage temperaturen aardig koud blijven in huis.

Het warmteverlies kan worden veroorzaakt door geleiding (direct contact), convectie (luchtverplaatsing) en straling. Met isolatiematerialen beperk je deze 3 warmteverliezen. Bij goede isolatie bespaart u dus veel energie. Alleen al met goede radiatorisolatie is de warmtestraling tot 96% minder.

Hoe maak je een warmteverlies berekening?

Door het warmteverlies te berekenen, zorgt u ervoor dat uw ruimte altijd een aangename temperatuur houden. U bespaart hier energie mee. Voor het berekenen van het warmteverlies, zijn een aantal zaken belangrijk om te weten: de inhoud van de ruimte, de gewenste temperatuur en de benodigde afgifte.

Als u deze 3 getallen met elkaar vermenigvuldigt, krijgt u het totale vermogen. Deze wordt verlaagd of verhoogd door het soort en de staat van de isolatie. Bij hoekhuizen en vrijstaande huizen moet het vermogen ook nog eens met 10% worden verhoogd. Is het vermogen van uw verwarming lager dan het benodigde vermogen? Zorg dan voor goede isolatie om de warmte zoveel mogelijk binnen de ruimte te houden.

Bijpassende Informatie en Tips
- Oorzaken Warmteverlies
- Radiator isoleren
- Verwarming isoleren
- Vloerisolatie
- Kruipruimte isoleren

Zoekwoorden: Warmteverlies Berekenen Beperken Tips Advies Informatie
________________________________________________________________________________________________